Meriç’i geçen Demir çifti: Sürgün yollarına düştük

Haklarında açılan davalar nedeniyle Türkiye'yi terk ettiklerini duyuran Demir çifti, Yunanistan'a geçti. Sayit Demir, "Sürgün yollarına düştük" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Vedat Yeler

ATİNA - HDP Diyarbakır eski il yöneticisi Mehmet Sayit Demir ile Barış Annesi Feride Demir, haklarında açılan davalar nedeniyle Türkiye'yi terk ettiklerini duyurdu. Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçtiklerini ve sığınma talebinde bulunacaklarını dile getiren Demir çifti, çocuklarına gönderdikleri videolar aracılığıyla Yunanistan makamlarına seslendi.

Yunanistan sınırları içerisinde olduklarını, sığınma talebinde bulunmak istediklerini ve 'başlarına gelecek herhangi bir şeyden Yunanistan devletinin sorumlu olduğunu' söyleyen Sayit Demir, “Maalesef sevdiğimiz ülkemizi, çocuklarımızı, ailemizi terk ettik. Sürgün yollarına düştük. Meriç Nehri’ni geçtik. Şu an Yunanistan sınırları içerisindeyiz” dedi.

‘ANNE VE BABAMI DARP ETTİLER’

Almanya’da mülteci olan ve durumu bildiren Demir çiftinin çocuklarından Azat Demir, anne ve babasının sınırı geçtikten sonra video, fotoğraf ve konum bilgilerini gönderdiklerini, geri itilmelerinden korktuklarını ifade etti. Anne ve babasının Meriç’i botla geçtiğini ve boğulma tehlikesi yaşadığını sözlerine ekleyen Azat, irtibatlarının sabah saat 9:17 itibariyle kesildiğini ve haber alamadıklarını söyledi.

Kaçakçılara çalışan iki kuryenin, annesini ve babasını Meriç Nehri’nden geçirdiğini de kaydeden Azat, yolda anne ve babasının kuryeler tarafından darp edildiğini bildirdi.

Anne ve babasının Türkiye’ye geri itilmemesi için kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan Azat, “Yunanistan polisi anne ve babamı güvenli bir yere alsın, geri itmesin, sığınma işlemleri başlatılsın” diye konuştu.

HDP Diyarbakır İl eski Yöneticisi Mehmet Sayit Demir hakkında 'örgüte üye olmak', 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla açılan dava Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde Şubat 2021'de görülmüştü. Mahkeme, Demir’e 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla 6 yıl 3 ay, '2911 sayılı kanuna muhalefetten' 5 ay olmak üzere toplam 6 yıl 8 ay hapis cezası vermişti.

Etiketler Meriç Yunanistan Demir