Mercedes iddiaları yalanladı: Lewis Hamilton kupasını hediye etmedi

Mercedes, Lewis Hamilton'ın resmi 2023 şampiyonluk kupasını Bakü'deki FIA ödül töreninde geride bıraktıktan sonra bir taraftara hediye ettiği iddialarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Formula 1 pilotu Lewis Hamilton'ın cuma akşamı Azerbaycan'da düzenlenen FIA Gala Ödül Töreni'nde kendisine verilen üçüncülük kupasını almadığı ortaya çıktı.

Ödül törenine katılan bir hayran, Mercedes pilotu Hamilton'ın resmi FIA ödülünü kendisine hediye ettiğini öne sürdü. Mercedes, olayın gündeme gelmesinden sonra bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. 

MERCEDES: HAMILTON KUPAYI HEDİYE ETMEDİ

Hamilton'ın kupayı hediye olarak verdiği iddialarına karşı çıkan Mercedes, kupaları korumanın ve organizasyonun sorumluluğunda olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada, "Sosyal medyada Lewis'in üçüncülük kupasıyla alakalı çıkan bazı iddialara açıklık getirmek istiyoruz. Daha önceki ödül törenlerinde olduğu gibi, sahneden ayrılır ayrılmaz Lewis, yetkililerin kupayı takıma gönderme teklifini kabul etti, bu yüzden onu kutusunda bıraktı. Söylendiği gibi, kupayı birisine hediye etmediğini doğrulayabiliriz" ifadeleri kullanıldı. 

Kupayı alan hayran daha sonra, Mercedes sürücüsünün kendisini "yanlışlıkla ödülden sorumlu yetkili olduğunu düşündüğünü" söyledi.