Meral Akşener 'korkak' dedi, Mansur Yavaş yanıt verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'a sert sözlerle yüklenmesinin ardından Yavaş cephesinden yanıt geldi: Zoruma gidiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Tek başına seçim” kararının ardından İYİ Parti ile CHP arasında yaşanan gerilim, dün boyut atladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin Uşak İl Başkanlığı’nı ziyaretinde, İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın, “kendisinin de bilgisi dahilinde CHP ile görüşmeler yaptığına” ilişkin sözlerine cevap verdi.

Bu görüşmelerden haberinin olmadığını söyleyen Akşener, şöyle konuştu:

“Teşkilat başkanı, yerel yönetimler başkanının da bilgisi yok, neye göre yapılmış? İlk defa -ben böyle komplo işlerine pek inanmam da- partimize yönelik kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Çünkü bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim, ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteneğine sahibim. Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkan’ın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına... Ankara’yı paylaşmışlar, İstanbul’u bilmiyorum. Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız, GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş ama bunlar CHP’den aday olacakmış... Ben öyle anladım konuşmadan. Daha ilginci de Gölbaşı’na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997’de DYP’de yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibariyle savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar.”

'SORUMLULUK BANA AİT'

Akşener, Uşak Teşkilat Buluşması’nda yerel seçimlere ilişkin “Buradan ilan ediyorum. Bu benim fikrim, benim talimatım: Her yerde, Ankara’da da İstanbul’da da tek başımıza giriyoruz. Her ilçede tek başımıza giriyoruz. Başaracağımıza inanıyorum. Başarı hepimizindir, başarısızlık olduğu takdirde de benimdir, o sorumluluğu yerine getireceğim” dedi.

'İKİSİ DE KORKTU'

Genel seçimlerde Millet İttifakı'nda yaşanan sürece değinen Akşener, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da hedef aldı. Akşener, "Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler." dedi.

YAVAŞ'TAN AKŞENER'E 'KORKAK' YANITI

“Sayın Akşener’in İstanbul’da Ankara’da kendi adaylarını çıkaracağına dair net bir açıklaması var bu durum Ankara’da sonucu değiştirir mi?” sorusuna Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan şu yanıt geldi: 

“Değiştirmez. Aşağı yukarı 4 milyon seçmeniz var. Ben en az yüzde 60’a yakın oy alacağıma inanıyorum. Anketlerde onu gösteriyor. Ben herkesin oyuna talibim. Takdir milletindir onun önüne hiç kimse geçemez. Dolayısıyla biz 5 yıldır yaptığımız hizmetlerle Ankara halkının önüne çıkacağız. Onlar da takdir edecekler. Biz başka bir siyasi partinin işine karışmıyoruz. Ben 28 Mayıs’tan sonra Sayın Akşener ile Genel Başkanlarımızın hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem Özgür Özel’in bilgisi ile birkaç defa konuştum.

'SAVAŞ KELİMESİ ÇOK AĞIR KAÇTI'

Bir muhalefet partisi olarak ne yapılırsa muhalefetin daha güçlü olacağı tabii bu arada İYİ Parti’nin de daha güçlü olacağı konusunda senaryo ve fikir konuştuk kendileri ile ta ki 28 Ağustos’a kadar. Şimdi de dün bahsedilen isimlerle ilgili konuşmak gerekirse biz ne sayın genel başkanımız Özgür Özel’in ne de Meral Akşener’in bilgisi dâhilinde olmayan bir faaliyet yapma durumunda değiliz. Hepsi kendileriyle görüşülerek yapılmıştır. Taslak istenilmiştir taslak sunulmuştur. Asla bir başka partinin içine karışmak operasyon yapmak benim tarzıma uygun bir şey değildir. Dolayısıyla ortada bir operasyon varsa o operasyonun içinde biz yokuz onu söyleyeyim. Kim operasyon yapıyor ben bunu anlamış değilim. Bu bir yerel seçim savaş kelimesi de çok ağır kaçmıştır.

'KENDİMİ TEK BAŞIMA CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEDİM'

Partiler arasında rekabet olur sadece. Biz kendimizi 4,5 yıl boyunca tek başına CHP’nin belediye başkanı olarak görmedik. Her yerde Millet İttifakı’nın belediye başkanıyız diye bunu söyledik. Şimdi de böyle bir iş birliği olursa sonuçta kazanan sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil öncelikle iş birliği yapan partililer olacak. Eski adı Millet İttifakı’dır. Sonuçta hep kazanan Ankara olacak bunu unutmamak lazım ama kaybedende Ankara olur. Kırk ile birlikte gittik bu konuda uzun uzun sohbetlerimiz oldu. Ben hâlâ aynı yerdeyim, bir iş birliği Ankara’da hem CHP hem İYİ Parti ilçe başkanları tarafından Sayın Akşener’e duyurulmuştur. Bundan sonrası kendi vereceği kararıdır. Biz her türlü karara saygı duyarız. Ben o konulara girmek istemiyorum ama korkak kelimesini asla kabul etmiyoruz. Hiçbir zaman korkmadım, korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse de koyarız…”  (HABER MERKEZİ)