Meral Akşener gündeme getirmişti: MSB ‘İncirlik’ iddiasını yalanladı

Milli Savunma Bakanlığı, “Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığı iddiaları tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil” açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye ait SİHA'yı düşürdüğünü açıklamış, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise bir SİHA'nın 'kaybedildiğini' duyurmuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, ABD uçağının Türkiye'ye ait SİHA'yı düşürmek için İncirlik Üssü'nden havalandığına dair iddialar bulunduğunu gündeme getirmişti.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada o iddiaları yalanladı. MSB'den yapılan açıklamada, "Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığı iddiaları tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil. Uçak Ürdün’den kalktı" denildi.

'FİLİSTİN'E YARDIM İÇİ GÖREVE HAZIRIZ'

MSB ayrıca Filistin ile ilgili de "Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhurbaşkanı tarafından verilecek direktifler doğrultusunda Filistin’e yardım ulaştırılması için verilecek görevleri yapmaya hazır" açıklaması yaptı.

Meral Akşener “Bu vahim iddia doğru olsun ya da olmasın; buradan açıkça ilan etmek istiyorum; Eğer Amerikan devleti, Türkiye’nin bu coğrafyadaki varlığından rahatsızsa, derhal Türk topraklarında bulunan, İncirlik Üssü’nü de boşaltmalıdır. Biz de bilelim kim dost, kim düşman, kim müttefik" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)