Meral Akşener, Altılı Masa krizini anlattı: 'Aklın yeni mi başına geldi' diyebilirsin

Soru üzerine Altılı Masa'dan ayrılıp sonra dönmesiyle ilgili konuşan Meral Akşener "Kağıdı imzalamaya gittiğimde masanın haberi yoktu. Bana aklın yeni mi başına geldi diyebilirsin. Özür dilerim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için aday tanıtımlarına başlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu kapsamda geldiği Trabzon'da, programına bir dizi ziyaret ile devam etti.

Basına kapalı gerçekleşen Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı'nın ardından İYİ Parti'nin 2019 Yerel Seçimleri'nde kazandığı 18 ilçeden biri olan Yomra Belediyesi'ni ziyaret eden Akşener, daha sonra bu ilçeye bağlı İkisu Köyü'nde kahvehane ziyareti gerçekleştirdi.

Akşener'e programında İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin ve ev sahibi olarak Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık eşlik etti.

'ŞİMDİKİ AKLIM OLSA DÖNMEZDİM'

Kahvehanede halkın sorunlarını ve Yomra Belediyesi ile ilgili yorumlarını dinleyen Akşener, ittifakın bitmesi üzerine ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Ziyarette Yomralıların sorularını da cevaplayan İYİ Parti liderine bir kişi, 14 Mayıs seçimleri öncesi Altılı Masa'dan ayrılışını kastederek "Keşke o masadan kalktığınızda geri dönmeseydiniz, konumunuz çok daha farklı olurdu" dedi.

Bunun üzerine Akşener "Şimdiki aklım olsaydı dönmezdim. Hep özeleştiri diyorlar ya, asıl özeleştiri o. O nedenle kendi başımıza gidiyoruz" deyince aynı kişi "O zaman aklın mı gitti?" diye sordu.

'ÖZÜR DİLERİM'

Daha sonra açıklamasını sürdüren Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanılmasını çok istediklerini ve kişisel olarak bir talepte bulunmadığını belirtti.

Akşener, "İçtenlikle söylüyorum, bu seçimin kazanılmasını çok arzu ettik. Ben kişisel olarak hiçbir şey talep etmedim. Partimiz var bizim ben neden Cumhurbaşkanı adayı olmayayım ki. Arıza çıkarmamak için her şeyden vazgeçtim. Ama aday olarak siz iki insanı istediniz, ben de onlara gayret ettim. Kabul görmedi. Ondan sonraki fasıl öyle oldu. Özür dilerim" ifadelerini kullandı.

'ANLAŞMADA GENEL BAŞKANLAR YARDIMCI OLMAYACAKTI'

3 Mart'ta yaşanan krizin arkasında "alengirli bir iş olmadığını" söyleyen Akşener, 6 lider olarak adayın nasıl bir yöntemle seçileceğini konuşmak üzere oturduklarında aday ismi konuşulmaya başlandığını söyledi.

Kendisi dışındaki liderin, dönemin CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini söylediğini anlatan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben sizlerin istediği iki kişiyi (Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu) söyledim ve 'Kemal Bey’in de ismi olsun, araştırma yaptıralım’ dedim. Çıkan sonuca uyalım. Bana, 'Siz istemiyorsanız 5 kişi imzalayalım. Siz gidebilirsiniz' dendi. Dolayısıyla ben de 'Peki' diyerek çıktım. Hem Sayın Babacan, hem de Sayın Davutoğlu, 'Yok, yıkıp dökmeyin' dediler. Ondan sonra ben tekrar arkadaşlarla konuşup bir yetki almak üzere geri döndüm.

Sonra arkadaşlarla konuştuk, 'Oturma bir daha' dediler. Kalktık o konuşmayı yaptık. Sonra hem Ekrem İmamoğlu, hem de Mansur Yavaş gece saat 02.15’te evime geldiler. İkisine de son kez sordum, 'Sen aday olabilir misin, sen aday olabilir misin?' diye. 'Hayır' cevabı verdiler. Bunun üzerine bir teklif yapıldı. Normalde genel başkanların hiçbiri olmayacak, ikisi olacak. Bununla kazanma ihtimali yüksekti. Sonra ortak yazı hazırladık. Arkadaşlarım 'Tekrar masaya dön' dediler. Sonra döndük otele gittik, iki belediye başkanı ve Kemal Bey, burada yüz yüze 'Tamam' dedik. Masaya gittik, kâğıdı imzalayacağız zannediyorum. Önce bir arkadaş, sonra Sayın Babacan 'Bizim haberimiz yok' dedi. Ben de masanın haberi var zannediyorum. Burada bana 'Aklın yeni mi başına geldi' diyebilirsin. Sorguladığım yer burası."

'DESTEKLE BABA DESTEKLE SONUÇ, CUMHURBAŞKANLIĞINDA ERDOĞAN OTURUYOR'

İYİ Partili olduğunu belirten bir kişi de Meral Akşener'e "Yerel seçimlerde ittifak olmaması AK Parti'ye yarar mı? Danışmanlarınız ve araştırma sonuçları sizi yanıltabilir mi?" diye sordu.

Kararları araştırma sonuçlarına göre yapmadıklarını belirten Akşener, "AKP kazanır, kazanmaz kısmı ayrı ama biz CHP’ye 2019’da AKP’yi yenmek üzere bir teklif götürdük. Hedefimiz İstanbul ve Ankara’ydı. 'İstanbul ve Ankara kazanıldığında 2023’te Cumhurbaşkanlığı’nı da kazanır bu garip sistemi ortadan kaldırırız' diye düşündük. Amacımız ülkeyi bu ucube sistemden kurtarmaktı. Fakat gördük ki bizim gayretlerimizin sonucu yok" yanıtını verdi.

"İstanbul’u alan Türkiye’yi alırdı. Tayyip Bey de öyle diyordu, normal şartlarda bizim için de öyle olacaktı. İki belediyeyi aldık. İkisi de Türkiye’de yaşayan herkesin teveccühünü kazandı" diyen Akşener, "Sizin beni istemenizi isterim ama millet onları istedi, fakat olmadı. Demek ki sürekli birilerine yardımcı olmak, sistemin değişmesine sebep olmuyormuş. Destekle baba destekle sonuç Cumhurbaşkanlığında Erdoğan oturuyor, AKP oturuyor" şeklinde konuştu.