Meral Akşener, 6 Mart'taki toplantıya katılmayacak

İYİ Parti Genel Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Meral Akşener'in 6 Mart’taki toplantıya katılmayacağını açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekilleri, genel başkan başdanışmanları ve divan üyeleri ile bir araya geldiği toplantının ardından genel merkezden ayrıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından grup başkanvekilleri Erhan Usta ve Müsavat Dervişoğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in, CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin 6 Mart Pazartesi günü gerçekleştireceği toplantıya katılmayacağını açıkladı.  

Dervişoğlu, Akşener'in Millet İttifakı'nın 6 Mart'taki toplantısına katılıp katılmayacağı yönündeki soruya, "Yok hayır, katılmayacak." cevabını verdi.

Dervişoğlu, İYİ Parti'nin adayının olup olmayacağı sorusu üzerine, her şeyin zamanı gelince konuşulacağını söyledi.

USTA: İRADE BEYANI ORTAYA KOYARLARSA...

İYİ Parti Genel Başkanvekili Erhan Usta ise söyledi: "Bu haliyle bu 5'li masa, öyle anlaşılıyor ki Sayın Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulmuş bir masa haline gelmiş. Bizim söylediğimiz şey çok net ve açık. Mutabakatla karar alma konusunda son toplantıda yaptıkları hatayı düzeltecek bir irade beyanını ortaya koyarlarsa her zaman için masa o anlamda devam eder, bizim için kapı açıktır. Ama onun dışında o ilkelerden vazgeçmek istemiyoruz, kararlar mutabakatla alınacak, bugüne kadar da hep böyle yaptık" dedi.

Usta, "6 Mart'taki toplantıya bir davet mi bekliyorsunuz?" sorusuna karşılık, "Bu irade beyanını bekliyoruz. Bu irade beyanı olursa ama bu irade belli ki olmayacak. Çünkü çok net bir şekilde artık anlaşılıyor. Masanın başlangıçtan itibaren ne için kurulduğunu bu geldiğimiz noktada anlamış olduk" ifadelerini kullandı.

"Meral Akşener adaylığını açıklayacak mı?" sorusuna "Onlara bakacağız" karşılığını veren Usta, "Gündeme gelir mi?" sorusu üzerine ise "Önümüzdeki toplantılarda, hepsi aşama aşama gidiyor. Her şey yeri geldikçe konuşulacak" dedi.

Usta, "Adaylığı yarın mı konuşacaksınız?" sorusunun yöneltilmesi üzerine, "Adaylık meselesi şu andaki gündemimizde değil" diye konuştu.

Usta, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarına ilişkin, "Bu iki belediye başkanına olan halk desteğini herkes görüyor. Daha çok oy alma imkanı olan iki belediye başkanı varken, üstelik bu belediye başkanları CHP rozeti takıyorken ve Kemal Bey’e 'bu belediye başkanlarının ismini siz ortaya koyun, sizin adayınız olsun' diye bir seçenek de ortaya konulmuşken, 'bu arkadaşlar olmaz' şeklindeki bir tavrı anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)