Mera alanlarına taş ocağı haberini yapan gazeteciye soruşturma

Erzincan Ergan’da mera alanlarına yapılmak istenen taş ocağı projesini haberleştiren gazeteci Duygu Kıt hakkında soruşturma açıldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Gazeteci Duygu Kıt’ın “Ergan'daki taş ocağına tepki: Köyler alana 500 metre uzaklıkta” haberine Erzincan Valiliği’nin şikayeti üzerine soruşturma açıldı.

Erzincan Valiliği, Kıt’ın haberi için "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, iftira" olduğunu iddia etti. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı şikayet üzerine iddia edilen suçlamayla soruşturma başlattı. Şikayet üzerine haberde projeye ilişkin görüş belirten Ergan Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nden Öskan Aktaş’a da soruşturma açıldı. Konuya ilişkin Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeye çağrılan Kıt, avukatı ile ifade verdi.

Kıt ifadesinde, “Haberim Ergan köylülerinin köy mera alanında yapılması planan ve Erzincan Valiliği tarafından verilen kalker taş ocağı proje ilanına yapılan itiraza ve başlatılan hukuki sürece ilişkindir. Gazetecilik faaliyetim gereği doğayı ve çevreyi risk altına alacak olası bir gündemi haberleştirmek bir hak olduğu gibi aynı zamanda görevimdir. Haber içeriği davacı köylüler ve dava avukatı ile alınan görüşlere dayanıyor" dedi.

Ne olmuştu?

Erzincan’a bağlı Ergan köyünde yapılmak istenen kalker taş ocağına ilişkin Ergan köylüleri projeye ilişkin itirazda bulunmuş ve Erzincan Valiliği’ne dava açmışlardı. Ergan Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nden Öskan Aktaş, proje için kendilerine askı ilanı geldiğini ve ilana ilişkin valiliğe itiraz ettiklerini ancak taleplerine olumsuz dönüldüğü bilgisini vermişti. Söz konusu proje için açılan dava devam ediyor.

 

(HABER MERKEZİ)