‘Memur Teoman’: İşimin başındayım

TÜGVA’nın “torpil” belgelerinin ortaya çıkmasının ardından başlayan “bürokrat” tartışmasında örnek gösterilen “Memur Teoman”, “İşimin başındayım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Reza Zarrab’ın sahte belgeyle Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye sokmaya çalıştığı altınları fark edip tutanak tutan ve 'Kahraman Memur Teoman' olarak hafızalarda yer edinen Teoman Coşkun Dudak, siyasetçilerin açıklamalarının ardından yeniden kamuoyunun gündeminde.

17-25 Aralık döneminde ortaya çıkan tapelerde Zarrab’ın, “Teoman'a neler yaptım, ne vaatler, ne şeyler. Yok yok adam almıyor. ‘Ben memuriyetimi yakamam’ diyor” ifadeleriyle andığı Dudak’a Gazete Duvar ulaştı. “İşimin başındayım” diyen Dudak, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NUN SESLENDİĞİ MEMUR TEOMAN: İŞİMİN BAŞINDAYIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) yönelik iddiaları hatırlatarak bürokratlara seslendi ve 'kanun dışı emirlere' uymamaları için çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, 17-25 Aralık soruşturmaları sırasında gündeme gelen memur Teoman'a da "Seni de unutmadık kardeşim" ifadeleriyle seslendi ve "Seni unuttuk zannetme, aklımızdasın gönlümüzdesin" dedi.

Türkiye gündemine gelmesinin ardından İstanbul’dan Gaziantep’e tayin edilen ‘Memur Teoman’ın son görev yaptığı yer olarak Karadeniz Gümrük Bölge Müdürlüğü biliniyordu.

Gazete Duvar’ın ulaştığı Teoman Coşkun Dudak’a halen Karadeniz’de görev yapıp yapmadığı sorusunu yönelttik. Dudak görev yaptığı yere ilişkin soruya, “İşimin başındayım. Yok orada değilim ama işimin başındayım. Ege’deyim İzmir’de. Yine aynı görevdeyim. Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nde” ifadeleriyle yanıt verdi.

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı görevine devam eden Teoman Coşkun Dudak, son dönemde yeniden gündeme geldiğini belirterek yönelttiğimiz sorulara, “Teşekkür ederim ama bu konuda herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. İlginize teşekkür ediyorum, şu an herhangi bir şey söylemek istemiyorum” yanıtını verdi.