'Memleketimden İnsan Manzaraları' yarışmasına başvurular başladı

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın, şairin doğumunun 121'inci yılında düzenlediği "Memleketimden İnsan Manzaraları" adlı fotoğraf yarışmasının başvuruları başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Nâzım Hikmet'in doğumunun 121'inci yılında, şairin "Memleketimden İnsan Manzaraları" adlı şiirini odağına alan bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğinde düzenlenen yarışmada katılımcılar, Nâzım Hikmet’in eserlerinin yarattığı moral değerleri, toplumsal ve siyasal etkiyi günümüz Türkiye’sinden hareketle görsel hikâyelere dönüştürmeyi hedefleyecekler.

Fotoğrafçılar yarışmaya, 01.01.2019 tarihinden itibaren Türkiye sınırları içinde çekilmiş beş fotoğraftan oluşan bir seri ve bu serideki görsel anlatıya eklenecek bir metin çalışmasıyla katılacaklar.

Seçici Kurul'unda Coşkun Aral, Laleper Aytek, Murat Germen, Özcan Yurdalan ve Zeynep Altıok Akatlı'nın yer aldığı yarışma, dijital, renkli veya siyah-beyaz fotoğraf gibi farklı formatların hepsini kapsayan tek kategoride düzenleniyor.

Son başvuru tarihi 21 Mayıs 2023 olan yarışmanın şartnamesine buradan, başvuru formuna ise buradan erişilebilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)