Melih Gökçek zırhlı aracı belediyeye teslim etti

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine tahsis edilen zırhlı aracı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yıllardır eski belediye başkanı Melih Gökçek’e seslenerek Gökçek’in elindeki zırhlı aracı belediyeye geri vermesini talep ediyordu. Bu çağrıya yıllar sonra “olumlu” yanıt veren Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, valilik kararıyla kendisine tahsis edilen zırhlı aracı “Yavaş’ın ısrarı üzerine” teslim edeceğini duyurdu.

Fotoğraflar ve video: Ogün Akkaya

Gökçek bugün (14 Aralık) zırhlı cipi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti. Aracın teslim alındığı bilgisini paylaşan belediye, zırhlı aracın saat 15.00’te belediye bahçesindeki konferans salonu önüne getirileceğini açıkladı.

GÖKÇEK’İN İADE ETTİĞİ ARAÇ İNCELENECEK

Gökçek’in zırhlı aracı belediyeye teslim etmesinin ardından araç ABB’nin bahçesine getirildi. Burada basın açıklamasını okuyan ABB Basın Yayın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, “Görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan Melih Gökçek'ten belediyemize ait olan zırhlı araç teslim alınmıştır. Aracın son durumu hakkında detaylı incelemeler yapılıp sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

Aracın zırhlanması ve sonrasında buna bağlı olarak meydana gelen motor arızasıyla ilgili yapıldığı iddia edilen usulsüz işlemlere ilişkin Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca gerçekleştirilen incelemenin de yakın zamanda tamamlanacağını ifade eden Gültekin sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Büyükşehir Belediyesi olarak, görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan kişiden, eşinin yönetici olduğu vakfa, malum spor kulübü derneklerine ve aile dostu olduğu bilinen kişilere ücretsiz tahsis edilen veya uzun süreli kiralanan yerleri de bir an evvel iade etmesini bekliyoruz. Zira milletin malı olan bu taşınmazlar, kiralayan kişiler tarafından üçüncü şahıslara kiralanmakta olup Belediyemizin elde etmesi gereken kazançların katbekat fazlası bu vakıf, kulüpler ve ailelere gitmektedir. Kurumumuz da bu konuda tüm hukuki süreçleri uygulamakta ve tıpkı zırhlı cip konusunda olduğu gibi ısrarla takip etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

Mansur Yavaş’ın göreve başlamasının ardından Melih Gökçek’e tahsis edilen biri zırhlı dört cipin ikisi Gökçek tarafından iade edilmiş, birisinin de garajda bulunduğu tespit edilmişti. Gökçek’in son zırhlı aracı teslim etmesinin ardından Gökçek’te belediyeye ait araç kalmadı. (DUVAR)