Meksika'daki 3 kayıp turistin cesedi kuyuda bulundu

Meksika'da 29 Nisan'da kaybolan bir ABD'li, iki Avustralyalı turistin cansız bedenleri bir kuyuda bulundu. Yakınları, DNA testine gerek olmadan cesetleri teşhis etti.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'da başlarından ateşli silahla yaralanmış halde bir kuyuda ölü bulunan üç kişinin, kayıp oldukları bildirilen bir ABD'li, iki Avustralyalı turiste ait olduğu belirlendi.

CNN International'ın aktardığına göre, Baja California Eyalet Başsavcılığı, 5 Mayıs Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD'li Jack Carter Rhoad ile Avustralyalı kardeşler Jake ve Callum Robinson'ın yakınlarının, DNA testine gerek olmadan cesetleri teşhis ettiğini bildirdi. Daha önce üç turistin kaybolmasıyla bağlantılı olarak sorgulanan üç Meksika vatandaşı, 'insan kaçırma' şüphesiyle gözaltına alındı. Gözaltındaki şüphelilerden birinin 'El Kekas' takma isimli Jesús Gerardo “N” olduğu bilgisi paylaşıldı. 

ARAÇLARI, YANMIŞ HALDE BİR ÇİFTLİKTE BULUNDU

Üç arkadaş, Meksika'daki sınır kenti Tijuana'nın 60 mil güneyindeki Ensenada kasabasında sörf ve kamp yaparken 29 Nisan tarihinde kaybolmuştu. Yetkililer, üç turistin öldürüldüğüne inandıklarını belirtti. Baja California Başsavcısı Maria Elena Andrade Ramirez, dün hayatını kaybeden kişilerin anne-babalarıyla bir araya gelerek, olay hakkında açılan soruşturmaya 'kurumunun tamamen bağlılığını' dile getirdi ve soruşturmanın 'sorumlular yargı önüne çıkarılana dek süreceğini' dile getirdi. 

Yetkililer, yaptıkları ön soruşturma ışığında, sörfçülerin bir araç hırsızlığı teşebbüsü sırasında öldürülmüş olabileceğini belirtti. Yerel bir polis kaynağı, yanmış bir pikap kamyonetin, cesetlerin bulunduğu alana yaklaşık 40 mil mesafedeki bir hayvan çiftliğinde bulunduğu bilgisini verdi. Aracın, ölen kişilerden Callum Robinson'ın kaybolmadan bir hafta önce Instagram hesabında fotoğrafını paylaştığı araç olduğu belirlendi.

Özellikle sınır bölgelerinde kaçırma ve insan kaçakçılığı olaylarının yaşandığı Meksika, dünyadaki en yüksek cinayet oranlarından birine sahip. Ülkede 100 bini aşkın kişi kayıp. Meksika'da uyuşturucu kartellerinin sebep olduğu şiddet olayları da artıyor. 2015'te de Avustralyalı sörfçüler Dean Lucas ve Adam Coleman'in cansız bedenleri Sinaloa eyaletinde bulundu. Yetkililer, ikilinin uyuşturucu ticaret yapan kişilerce öldürüldüğünü belirtti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)