Meksika'da son 4 günde 6 bin göçmen gözaltına alındı

Meksika'da güvenlik görevlilerinin son 4 günde ABD'ye ulaşmaya çalışan yaklaşık 6 bin göçmeni alıkoyduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksikalı yetkililer, son dört günde ülkeye yasa dışı yollardan giren yaklaşık 6 bin göçmenin gözaltına alındığını duyurdu. 

Ulusal Göç Enstitüsü'nden (INM) yapılan açıklamada, 21-24 Nisan tarihleri arasında yakalanan 5 bin 688 göçmenin çoğunlukla sığınak evlerde, yollarda veya otobüslerin bagaj kompartmanlarında bulundukları söylendi.

BU YILIN BAŞINDAN BERİ 115 BİN GÖÇMEN GÖZALTINA ALINDI

42 farklı ülkeden oldukları belirtilen göçmenlerin, ABD'ye ulaşmaya çalıştıkları belirtildi. Gözaltına alınan göçmenlerin en çok Orta Amerika ülkelerinden geldikleri bildirildi.

Meksikalı yetkililer, geçen senelere oranla göçmen sayısında büyük bir artış olduğunu ve bu yılın başından 13 Nisan'a kadar yaklaşık 115 bin göçmenin gözaltına alındığını da duyurmuştu.

MEKSİKA VE ORTA AMERİKA'DAKİ ŞİDDET GÖÇÜ TETİKLİYOR 

ABD ise göç krizini görüşmek için geçtiğimiz ay Meksika ve Panama'ya yetkililer göndermişti. Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), geçen ay yaptığı bir açıklamada, Meksika ve Orta Amerika ülkelerindeki yoksulluk ve şiddet olaylarının 2022 yılı boyunca göçün devam etmesine neden olacağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)