Meksika'da kamusal alanlarda sigara içme yasağı

Meksika'da kamusal alanlarda sigara içmek yasaklandı. Kabul edilen yasa kapsamında, sigara reklamlarına kısıtlama getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'da kamusal alanlarda sigara içmeyi yasaklayan yasa kabul edildi. Parklar, plajlar, ofisler ve restoranlar da dahil olmak üzere ülkede artık açık alanlarda sigara içilemeyecek. 2021’de onaylanan ve yürürlüğe yasa kapsamında, sigara reklamları da yasaklanacak ve sigaralar marketlerin 'görülmeyen bölmelerinde' muhafaza edilecek. Aynı zamanda, elektronik sigaralara da kapalı ortamlarda kısıtlama getirilecek. 

Latin Amerika’da son yıllarda başka ülkeler de kamusal alanda sigara içilmesini kısıtlamıştı fakat Meksika'da kabul edilen yasa, Amerika kıtasındaki 'en geniş ve katı yasa' olarak görülüyor. Meksika 2008’de de barlar, restoranlar ve ofislerin içerisinde sigara içmeyi yasaklamıştı.

HER YIL YAKLAŞIK 1 MİLYON KİŞİ ÖLÜYOR

Pan Amerikan Sağlık Örgütü, yeni düzenlemeyi övgüyle karşıladı ve tütün kullanımının dünyada 'önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığını, Amerika’da her yıl bir milyona yakın kişinin bu yüzden öldüğünü' aktardı.

Sigara kullananlar ise yasadan şikayetçi. Bazıları da yasanın uygulanmasının zor olacağını düşünüyor. Rüşvetin yaygın olduğu ülkede polislerin ceza kesmek yerine rüşvet alarak sigara içenlere göz yumabileceğinden endişe ediliyor. (BBC Türkçe)

Etiketler Meksika Sigara