Meksika'da Fidel Castro ve Che Guevara'nın heykeline saldırı: İki gözaltı

Meksika'nın başkentinde Küba Devrimi'nin ünlü isimlerinden Fidel Castro ve Che Guevara heykeline boyalı saldırı düzenledi. Guevara ve Castro'nun 1955 yılında Meksika'da tanıştığı biliniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'da Küba Devrimi'nin önemli isimlerinden Ernesto 'Che' Guevara ve Fidel Castro'nun heykeline saldırı düzenlendi. Anıta beyaz boya döken iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

CUMHURBAŞKANINA PROTESTO

Meksika'da Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador'u (AMLO) protesto edenler, Arjantinli devrimci Che Guevara ve Küba'nın uzun yıllar liderliğini yapan Fidel Castro'nun heykeline boyalı saldırıda bulundu. Başkent Mexico City'de bulunan ve bank üzerinde otururken gösterilen ikilinin heykeline orak çekiç sembolüne karşı bir döviz koyuldu.

'AMLO Dışarı' ifadelerinin yer aldığı dövizi bırakan ve heykele zarar veren 2 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Yurttaş Güvenlik Sekreterliği'nden yapılan açıklamada biri 41 yaşında diğeri ise 21 yaşında iki kişinin yakalandığı kaydedildi. 

MEKSİKA'DA TANIŞMIŞLARDI

Guevara ve Castro'nun Küba'ya geçmeden önce Meksika'nın başkentinde birbirleriyle tanıştığı için heykel 'Tanışma Anıtı' olarak anılıyor. İkili 1955 yılındaki bu karşılaşmanın ardından 20. Yüzyılın en ikonik eylemlerinin içerisinde yer almıştı. Oscar Ponzanelli tarafından yapılan eser Castro ve Guevara'nın tanıştıkları yerin yakınlarında, Tabacalera Bahçesi'ndeki bir bankta duruyor.

KÜBALI LİDERİN ZİYARETİNDEN SONRA

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Meksika'nın bağımsızlık günü dolayısıyla ülkeye gelmişti. Kübalı lider, Lopez Obrador'un onur konuğu olarak askeri törene katılmış, bu ziyaret özellikle muhafazakar kesimin tepkisini çekmişti. Meksika aynı zamanda Venezuela'daki iktidar ile muhalefet arasındaki çatışmalı sürecin sonra ermesi için yapılan müzakerelere ev sahipliği yapıyor. (DIŞ HABERLER)