Meksika'da 7 büyüklüğünde deprem

Meksika'nın Guerrero eyaletinde 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Eyalet valisi, en az bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'nın güneybatısındaki Guerrero eyaletinin Acapulco kentinde, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'nun (USGS) verilerine göre 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. USGS ilk olarak 7.4 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü, daha sonra 7.0'ye düşürdü. Guerrero Valisi Hector Astudillo yerel televizyona yaptığı açıklamada, Acapulco'nun batısında küçük bir kasaba olan Coyuca de Benitez'de bir kişinin elektrik direğinin düşmesi sonucu öldüğünü duyurdu. 

Turistik şehri sarsan depremle birlikte, dağ yamaçlarından kayaların yerleşim yerlerine düştüğü ve binalara hasar verdiği bildirildi. Sarsıntının ardından bölgede tsunami uyarısı yapıldı.

Depremin gerçekleştiği Acapulco'ya 375 kilometre uzaklıktaki başkent Mexico City'nin bazı semtlerinde sarsıntı hissedildi. Mexico City'nin Roma Sur mahallesinde elektriklerin kesildiği aktarılırken, Reuters'a konuşan 70 yaşındaki mahalle sakini Yesmin Rizk, "Korkunçtu. Bana 1985 depremini hatırlattı" dedi. 19 Eylül 1985'te Mexico City'de gerçekleşen 8 büyüklüğündeki depremde en az 10 bin kişi ölmüştü. (BBC Türkçe/DIŞ HABERLER)