Meksika Devlet Başkanı artık 'firavun' değil: Makam uçağını sattı

Selefinin aldığı makam uçağını satan Meksika lideri, "Herkesin daha önce insanların yetkililerin nasıl da küçük firavunlar gibi davrandığını düşündüğünü bilmesi önemli. Artık değiller" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, lüks makam uçağını Tacikistan'a sattığını duyurdu. Tacikistan’ın “Boeing 787” model makam uçağı için yaklaşık 92 milyon dolar ödediğini açıklayan Meksika lideri, bu parayı, ülkenin güneyinde 80 yataklı iki hastane inşa etmek için kullanacaklarını açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, satışı daha önce binmeyi reddetiği uçağın içinden çektiği bir video ile sosyal medyadan duyuran Lopez Obrador, ülke siyasetinin kendi liderliğinde nasıl değiştiğine işaret ederek, "Herkesin daha önce insanların yetkililerin nasıl da küçük firavunlar gibi davrandığını düşündüğünü bilmesi önemli. Artık değiller" dedi.

Ne olmuştu?

Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador, 1 Aralık 2018’de göreve geldikten sonra ülke için 'çok lüks olduğu' gerekçesiyle makam uçağının kullanılmasına itiraz ederek, yurt dışı yolculukları ticari yolcu uçaklarıyla yapmaya başlamıştı.

İktidara geldiğinde tasarruf politikalarını ön plana çıkaracağını belirten Andres Manuel Lopez Obrador, özel şirketleri, eski Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto döneminde yaklaşık 218 milyon dolara satın alınan makam uçağını satın almaları için ikna etmeye çalışsa da şirketler makam uçağını almamıştı. 80 yolcu taşıma kapasitesine sahip, özel banyosu, yatak odası ve çalışma odası olan uçağın, 300 kişilik yolcu uçağına dönüşmesinin maliyeti fazla olduğundan alıcı bulmakta zorluk çekilmişti. (DIŞ HABERLER)