Mehmet Teoman'ın hayatı kitap oldu

Metin Solmaz’ın söz yazarı Mehmet Teoman’ın hayatını anlattığı çalışması, 'Mehmet Teoman - Anılar saçılmış odaya, her yere', Anason İşleri tarafından yayımlandı. Nehir söyleşi türünde hazırlanan kitap, Mehmet Teoman’ın hayatını anlatan, birebir görüşmeler sonucunda ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Metin Solmaz’ın söz yazarı Mehmet Teoman’ın hayatını anlatan, birebir görüşmeler sonucunda ortaya çıkan kitap çalışması 'Mehmet Teoman - Anılar saçılmış odaya, her yere' Anason İşleri Kitapları tarafından yayımlandı. Nehir söyleşi türünde hazırlanan kitap, okura şarkı sözü yazarı Mehmet Teoman’ın hayatının tefrikası olarak sunuluyor.

İçinde Nükhet Duru, Candan Erçetin, Ayşegül Aldinç, Neco, Neslihan Yargıcı, Timur Selçuk, Tanju Okan, Vedat Sakman, Zuhal Olcay, Seyyal Taner, Duygu Asena, Yıldırım Türker, Sezen Aksu, Tiraje Başaran, Doğan Canku, Ali Poyrazoğlu, Çetin Altan ve Vehbi Koç'un geçtiği kitap bir çeşit canlı Türkiye eğlence tarihi niteliği taşıyor.

Mehmet Teoman'a ‘Teo’ diyerek seslenen Sevin Okyay, “Mehmet Teoman’ın hoş bir yanı da onun adından söz ettiğin zaman karşındaki genç insanların “Pardon, kim?” diye sormamasıdır. Teo, iki yaş küçüğüm olsa da itiraf edelim ki gedikli bir +65 sayılır. Ama saç, sakal, bıyık gibi ak düşen muhbir unsurlar olmasa, sinir bozucu şekilde genç durur. Hep günün adamı olan bir genç!” dedi. 

Mehmet Teoman Nehir Söyleşi, Metin Solmaz, 294 syf., Anason İşleri Kitapları, 2021.

Murat Meriç kitaba yazdığı önsözde, “Bu kitapta Mehmet Teoman’ı yakından tanıyacaksınız. Ankara’dan Paris’e, İstanbul’dan Bodrum’a uzanan, dünyanın dört yanına dağılan bir hikâye bu. Metin dümdüz sormuş, cevaplarını açıkyüreklilikle almış. Okurken göreceksiniz, Mehmet Teoman sözünü sakınmıyor, her şeyi açık açık anlatıyor. Haylazlıkları, maceraları, aşkları, mutlulukları, acıları… Bir yandan memleket pop müziğinin hikâyesine tanıklık edeceksiniz, diğer yandan kimi bölümleri casus romanı gibi okuyacaksınız; çünkü içinde kabareler, reklam cingılları, sponsorluk ilişkileri var ama bunlarla bağlantılı olarak bankerler, mafya tarzı hesaplaşmalar ve enteresan kaçışlar da ister istemez hikâyeye giriyor.” ifadelerini kullandı. 

Metin Solmaz da kitap hakkında, “Bu sunuş yazısını yazmayı son dakikaya kadar süründürdüm. Çünkü bu sunuş işini Mehmet abiyi “pek” övmeden yapmak istedim. Bir yılı aşkın süredir kaç kişiyle beraber uğraşmışız; kâğıt seçiminden illüstrasyonlara, fotoğraf seçiminden matbaasına, sayfa düzenine, her bir şeyine özenmişiz; bütün bunları hayranlık duymadığım birisine yapmayacağım açık. Hayranlığım bu kadar açıkken bir de ekstradan kitabın başında “Mehmet Teoman şöyledir, böyledir,” demek de saçma. Kaldı ki Sevin abla ve Murat da o işi bir miktar yaptılar zaten. Ama hakikaten “Mehmet Teoman şöyledir, böyledir,” dememek de kolay değil. Mehmet abinin unuttuklarından kaç kitap çıkar bilmiyorum. Ama anlatmadıklarından dört kitap çıkar. Benim kitaba çeşitli sebeplerle koy(a)madıklarımdan da en az bir kitap çıkar” dedi.

Metin Solmaz, Mehmet Teoman ve Murat Meriç