Mehmet Sepil: Abramoviç haberleri balondu

Göztepe başkanlığından istifa eden Mehmet Sepil, Rus milyarder Roman Abramoviç'in kulüple hiç ilgilenmediğini ve hâlâ kulübü devretmek istediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'e 3 hafta önce resmen veda eden Göztepe'de hisselerin çoğunluğunu elinde bulunduran ve başkanlık dahil tüm görevlerinden istifa eden Mehmet Sepil açıklamalarda bulundu. Gürsel Aksel Stadı'nda basın mensuplarıyla buluşan Sepil, düşen gelirler sonucu kulübün satışının gerçekleşmesinin zorlaştığını, ancak hâlâ devir işlemleri için umutlu olduğunu belirtti. Sepil, Abramoviç'in kendileriyle hiç ilgilenmediğini anlattı.

Göztepe'nin yabancı yatırımcılar cazip olabileceğini ifade eden Mehmet Sepil, "Göztepe'yi başarılı yapmamız için bir yönetim değişikliği yapmamız gerektiğine inandım. Kulüp çatısını ve şeklini değiştirmek gerektiğini düşündüm. Niye Türkiye'ye yabancı yatırımcı getiremiyoruz sorusunu sordum. Sürekli zarar eden ve hırçın yönetilen futbola kimse yatırım yapmak istemiyordu. Ancak Göztepe'nin yabancı yatırımcılara karşı birçok cazibesi vardı. Biz dernek değil, anonim şirketli yapıda bir kulübüz. Sürekli başkanı değişen bir kulüp değiliz. Yabancıların geleceği yerler bizim gibi kulüpler. Bizim çok iyi taraftar kitlemiz var. Yabancı yatırımcılar için bu çok önemli" diye konuştu.

'BİRÇOK FONLA GÖRÜŞTÜK'

Mehmet Sepil, "Dünyadan, birçok değişik ülkeden, Avrupa ve Amerika'dan birçok fonla görüştük. Bunların en çok ilerlemiş olanı Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen oldu. Birkaç kere Türkiye'ye geldiler. Detaylı incelemelerde bulundular. Bu ilerleyen konuşmalarda sonuç alamadık. Bunun nedeni küme düşmemizdi. Esas sorun ise Süper Lig'de düşen gelirler oldu. Abramoviç balonu çıktı. İlk çıkışı İngiliz gazetelerinden oldu. Niyet okudular. Abramoviç Türkiye'de uzun zaman geçirdi ama amacı Göztepe'yi almak değildi. Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuğuydu" dedi.

Satış gerçekleşseydi kulüpte kalmaya devam edeceğini anlatan Sepil, "Yüzde 100'üne hiçbir yabancı girmez. Ben 1 ya da 2 yıl başkan kalabileceğimi söylüyordum. Daha çok ortaklık olacaktı. Futbolu onların yöneteceği diğer branşları da benim yöneteceğim bir sistem konuşuluyordu ama olmadı. 5 yıl önce 500 milyon dolar olarak başlayan yayın gelirlerinin geçen sene 150 milyon dolarlara düşmesi fonların Türkiye'ye ve Göztepe'ye olan ilgisini yitirdi" dedi.

Devir olmama ihtimalini düşünmek dahi istemediğini belirten Sepil, "Benim kriterlerim yüksek. Devir işleri olacak. Yönetim kurulunu bir toplantıya çağıracağım. Bu konuda kötümser değilim. Futbolda kesinlikle kalmak niyetinde değilim" yorumunu yaptı.

'BENİM İÇİN FUTBOL BİTMİŞTİR'

Takımın küme düşmesinde sorumluluğun kendisine ait olduğunu dile getiren Sepil, sözlerini şöyle noktaladı: "Okan Buruk ve İlhan Palut ikisi de giderken ağladı. Adamlar beni korumak için ayrıldılar. Ben oyuncu seçme hatası yaptım, hele ki bu sene aldığım oyuncu seçimlerinde hata yaptım. Ben bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Bunun bedeli birinci günden futbolculara yüklenmek mi? Okan Buruk bizden ayrıldı. Akhisarspor'u kupa şampiyonu yaptı, İlhan Palut'un başarısı ortada. Bunları ben mi gönderdim? Benim için futbol bitmiştir." (HABER MERKEZİ)