Mehmet Fırıncı'nın cenazesine Bakan Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da katıldı

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı'nın cenaze töreni düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cenaze namazı kıldırdığı törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve çok sayıda AK Partili katıldı.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dün tedavi gördüğü hastanede ölen İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı'nın cenaze töreni bugün İstanbul Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlendi. Asıl adı Mehmet Nuri Güleç olan Mehmet Fırıncı'nın cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Fırıncı'nın cenaze namazını kıldırdı. Fırıncı'nın cenazesi , Eyüp Sultan Camisi haziresine defnedildi.

Fırıncı, bir süredir özel bir hastanede tedavi görüyordu. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Fırıncı'nın ölümünü, "Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi muhterem Mehmed Fırıncı ağabey Hakkın rahmetine kavuştu. 92 yıllık ömrünü Kur’an ve iman hizmetinde geçiren, tevazuu, şefkati, nezaketi ile gönüllerde taht kuran, asrımızın mühim bir Kur’an tefsiri olan Risale-i Nur’ların neşriyatında ve birçok dünya diline çevrilmesinde çok önemli hizmetler gören muhterem ağabeyimizi Rahmet-i Rahmana uğurladık" diyerek duyurmuştu.

Said Nursi'nin yanında 9 yıl geçiren Mehmet Fırıncı, uzun yıllar Ayasofya’nın müze statüsünün kaldırılıp cami olmasını savunmuştu. (AA)