Mehmet Emre Battal imzalı 'Muhtaç', Kadıköy'de gösterilecek

Mehmet Emre Battal imzalı "Muhtaç" belgeseli, 1 Mart Salı günü saat 20.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mehmet Emre Battal’ın yönettiği "Muhtaç" belgeseli, 1 Mart'ta Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde gösterilecek. Gösterimin ardından yönetmen Battal’ın ve yapımcı Yiğit Nalçacı’nın katılımıyla söyleşi düzenlenecek.

Gelecekte ne olacak sorusuna geçmişten cevap aramaya çalışan "Muhtaç" belgeseli, tarımsal üretimin yaygın olarak yapıldığı verimli arazilerin nasıl talan edildiğini anlatırken, tarımcılıkla yaşamını sürdüren insanlara söz hakkı veriyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Abdullah Tarık Karagöz yaparken projenin yaratılması, belgesel dilinin planlanması, saha uygulama ve post prodüksiyon aşamalarında Yiğit Nalçacı’nın imzası bulunuyor. Gazeteci Ozan Gündoğdu belgesel filmin araştırma ve röportaj aşamalarında aktif görev aldı. 

Anadolu’da Yaşam Kooperatifi, Beşiktaş Kooperatifi, Kadıköy Kooperatifi, Koşuyolu Kooperatifi, Ovacık Kooperatifi ve Salkım Kooperatifi tarafından 1 Mart Salı günü düzenlenecek olan etkinlik, saat 20.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)