Mehmet Elkatmış: Türkiye'de adalet yok, böylesini görmedim

Eski Susurluk Komisyonu Başkanı ve AK Parti'nin kurucu üyesi Mehmet Elkatmış, Peker'in iddialarındaki ilişkiler için "Böylesini görmedim. Türkiye'de adalet yok. Kaos yaratılıyor" dedi.

Mehmet Elkatmış
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski devlet bakanlarından Mehmet Ağar başta olmak üzere siyaset, medya ve suç örgütlerinden çeşitli isimlerle ilgili iddialar ortaya attığı videoları yayınlamayı sürdürüyor.  

Peker'in ortaya attığı iddialar, kamuoyunda devlet-mafya-siyaset ilişkilerini açığa çıkaran Susurluk kazasını akıllara getiriyor. Türkiye'de 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta meydana gelen trafik kazasıyla ortaya çıkan ilişkileri araştırmak için kurulan eski TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu'nun başkanı ve kapatılan Refah Partisi'nin milletvekili Mehmet Elkatmış, bugün yaşananları "Türkiye'de adalet yok. Kaos yaratılıyor" diye değerlendirdi.

Aynı zamanda AK Parti'nin kurucu üyelerinden olan Elkatmış, DW Türkçe'den Hilal Köylü'ye açıklamalarda bulundu. 

'TÜRKİYE'DE ADALET YOK, KAOS VAR'

Elkatmış, "Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Soylu’yu hedef almasına, Türkiye'de karanlık ilişkiler ağı kurulduğunu iddia etmesine ne diyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: 

"İddialar uzadıkça uzuyor. Bitmiş değil. Türkiye'de biten bir şey var: Hukuk, adalet. Hukuk yok, yargı yok. Memlekette bugün bunların yaşanmasının en temel nedeni hukukun olmayışıdır. Yargı etkin bir şekilde görevini yapmıyor. Siyasette didişme almış başını gidiyor. Ben böylesini görmedim. Ortalık toz-duman olmuş. Siyasette bırakın saygıyı, sevgiyi tahammül kalmamış. Oysa ki adalet mülkün temelidir. Bunu dinimiz açık bir şekilde söyler. Türkiye'de adalet yok. Kaos yaratılıyor. Vatandaş adaletten soğutuluyor."

'YARANMA VE YALAKALIK ÜZERİNE KURULMUŞ BİR ADALET SİSTEMİ'

Mehmet Elkatmış, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde savcılar görevdeki bir bakan için soruşturma başlatma yetkisine sahip değil. İddiaların soruşturulmasını engelleyen bu sistem midir?" sorusuna ise şu yorumu yaptı: 

"Sistem yargıçların, savcıların elini kolunu bağlıyor olabilir. Ama yargı yargıdır. Geldiysen o makamlara, olduysan yargıç görevini yapacaksın. Bu, kişilik meselesidir. Görev bilincidir. Ama bakıyorsunuz korkuyorlar. Memlekette liyakat kalmamış. Kişiliksizlik, bilgisizlik açıkça ortada. Yaranma ve yalakalık üzerine kurulmuş bir adalet sistemi kabul edilemez. Olur olmaz, gereksiz yerlerde devreye giren savcıların şimdi de devreye görev bilinciyle girmesi gerekir."

'UMARIM SİYASETÇİLERİN AKLI BAŞINA GELİR'

İddiaların hedefindeki Süleyman Soylu'nun 'istifa etmesi ya da görevden alınması' konusunda düşünceleri sorulan Elkatmış, "Demokratik ülkelere bakalım, neler oluyor, ne yapılıyor? Demokrasinin gereği neyse o yapılmalı. İlgili kişiler bunu görsün, buna baksın. Toplumun bu kadar duyarlı olduğu bir meselede araştırma-soruşturma ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Olayı kendi mecrasına bırakmak hiç doğru değil. Umarım siyasetçilerin aklı başına gelir de yaşanan soruna doğru düzgün bir çözüm bulunur" dedi. (HABER MERKEZİ)

 TAMAMI İÇİN