Mehmet Aydın: Türk yargısına teslim olacağım

132 bin kişinin yaklaşık 450 milyon lira dolandırıldığı Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, kendisinin de 'mağdur' olduğunu söyledi ve teslim olacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aranan ve 'Tosuncuk' lakabıyla tanınan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, Türkiye'ye döneceğini söyledi.

Sözcü gazetesine konuşan Mehmet Aydın, kimseyi dolandırmak ve zarara uğratmak gibi bir amacının olmadığını iddia etti, kendisini 'mağdur' olarak lanse etti.

“Son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum. Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim” diyen Aydın şöyle devam etti:

“Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.”

YÖNELTİLEN SUÇLAR

Mehmet Aydın, Interpol tarafından, 'ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali' suçlarından kırmızı bültenle aranıyor. 

Dava dosyasına göre; Aydın ve ortakları, 132 bin 222 kişiden yaklaşık iki yılda 1 milyar 139 milyon 972 bin lira topladı. Katılımcılara bu süreçte 687 milyon 838 bin lira geri ödeme yapıldı. 128 milyon lira ise şirkete sermaye olarak aktarıldı. Soruşturmanın başlamasıyla Aydın yurt dışına kaçtı. (HABER MERKEZİ)