'Mehdiyim' dedi, kaçak kazıda yakalandı

Mehdi olduğunu iddia eden Mustafa Çabuk ve müridleri, Çanakkale'de kaçak kazı yaparken yakalandı. Çabuk, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde akıl sağlığı muayenesine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Bayramiç’e bağlı Külcüler köyünde bulunan Hilafeti Muhammediye Tarikatı üyeleri, 'mehdi' olarak kabul ettikleri Mustafa Çabuk'la birlikte kaçak kazı yaparken yakalandı.

19 Kasım'da Türkiye’nin farklı bölgelerinden geldikleri öğrenilen tarikat üyelerinden 21 kişi gözaltına alındı. Mustafa Çabuk, emniyetteki işlemlerinin ardından pazartesi Bayramiç Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Nöbetçi mahkeme tarafından tarikat lideri Çabuk, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde akıl sağlığı muayenesi olmaya gönderilirken, müritleri ise tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

FİYAT ARTIŞLARI MEHDİ ALAMETİYMİŞ

Bayramiç’teki iki termal oteli geçtiğimiz mart ayında iki yıllığına kiraladıkları öğrenilen, başlarında 'mehdi' diye hitap ettikleri Mustafa Çabuk'un olduğu tarikat, bir süredir jandarmanın gözetimi altındaydı. Sosyal medya üzerinden tebliğ hesapları bulunan ve canlı yayınlarla 'Hz. Mehdi as. Ulusa Sesleniyor' programları yapan tarikat, sosyal medya hesapları ve youtube üzerinden dini bilgiler veriyordu.

Yaklaşık bir ay önce Youtube hesabı üzerinden yapılan 'Hz. Mehdi as. Ulusa Sesleniyor' programında soruları yanıtlayan Çabuk, mehdinin alametlerinden bahsetti. Savaşların, yangın, deprem ve sellerin kıyamet öncesi mehdi alameti olduğunu savunan Çabuk, “Haç durdurulacak, camiler kapatılacak, Şam bölgesinde Türk beldeleri yıkılacak, Melhame savaşı olacak, seller şehirleri yok edecek, yangınlar çıkacak, afetler ve belalar yükselecek, kıtlık ve kuraklık artacak, fiyatlar aşırı derecede yükselecek. Şu söylediklerimden hangisini yaşamadınız?” dediği görüldü. 

Operasyonla ilgili bilgi verilmezken, kaçak kazı nedeni ile tutuklama olmayacağı ifade ediliyor. Söz konusu operasyonda, kaçak kazı sırasında İsa’nın çarmıha gerilmediğinin yazılı olduğuna inanılan 'Barnabas İncili' aradıkları, kendisini 'mehdi' ilan eden Çabuk’a rüyasında vahiy geldiği ileri sürülüyor.