Medvedev'den 'nükleer silah' açıklaması: Rusya'ya katılan bölgeleri koruyacağız

Ukrayna'da düzenlenecek referandumların geri dönüşü olmadığını belirten Dmitri Medvedev, nükleer silahlar da dahil olmak üzere Rusya'ya katılacak bölgeleri askeri olarak koruyacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Rusya Devlet Başkanı ve şimdiki Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesi, Herson ve Zaporijya'da düzenleneceği duyurulan referandumların yapılacağını ve "geri dönüşün olmadığını" söyledi.

Medvedev, “Referandumlar gerçekleşecek ve Donbas cumhuriyetleri ile diğer bölgeler Rusya’ya dahil edilecek. Rusya’ya katılan bütün ülkelerin güvenliği Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından güçlendirilecek” dedi.

Rusya'nın stratejik nükleer silahlar da dahil olmak üzere kendisine katılan bölgeleri her anlamda savunmaya hazır olduğunu ifade eden Medvedev, "Batı'nın ve genel olarak tüm NATO ülkelerinin Rusya'nın kendi yolunu seçtiğini anlaması gerekiyor" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk yönetimleri ile Herson ve Zaporijya kentlerinde 23 Eylül'de Rusya'ya katılmak için referandum düzenleneceği duyurulmuştu. Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, dün 'kısmi askeri seferberlik' ilan etmişti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 'kısmi seferberlik' kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını söylemişti. (HABER MERKEZİ)