Medvedev'den Kiev'i ziyaret eden Avrupalı liderlere: Kurbağa hayranları

Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus güvenlik şefi Medvedev, Kiev'e giden Fransa Cumhurbaşkanı ile Almanya ve İtalya başbakanlarına "Kurbağa, ciğerli sosis ve spagetti hayranları" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e en yakın isimlerden güvenlik şefi Dimitri Medvedev, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret eden Avrupalı liderlere "Kurbağa, ciğerli sosis ve spagetti hayranları" dedi.

Telegram hesabından yaptığı sert açıklamalarıyla bilinen Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev bu kez Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Avrupalı kurbağa, ciğerli sosis ve spagetti hayranları Kiev'i ziyaret etmeyi çok seviyor" ifadelerini kullandı.

Rus güvenlik şefi, "Ukrayna'ya vaat edilen AB üyeliği ve eski obüsler, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi gorilkaya (Ukrayna votkası) gömüldü ve trenle eve döndü" ifadelerini kullandı. Avrupalı liderlerin "Ukrayna'yı barışa yaklaştırmayacağı" mesajı veren Medvedev, "Saat işliyor" dedi. 

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başkanı Mario Draghi bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le bir araya geldi. (DIŞ HABERLER)