Meclis'te küfreden Celal Adan'ı savunan Bahçeli'ye Tuncer Bakırhan'dan yanıt: Haddinizi bilin

Meclis'te HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık'a küfür eden TBMM Başkanvekili Celal Adan'ı savunan Bahçeli'ye Tuncer Bakırhan'dan yanıt geldi. HEDEP Eşgenel Başkanı Bakırhan "Haddinizi bilin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık'a ettiği küfre sahip çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Bakırhan, "Tehdit ediyor, yetmiyor Celal Adan'ı savunuyor. Haddinizi bilin. Sizin arkanızda mafyalar olabilir, bizim arkamızda halk var" dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Meclis'teki küfür skandalını savunan MHP lideri Bahçeli'ye yanıt veren Bakırhan, şöyle konuştu:

"Biz özür beklerken Bahçeli o sözlere sahip çıktı. MHP Genel Başkanı aslında kendi vekiline sahip çıkarak bize gerçekliği bir kez daha gösterdi. Bunların küfürden ve antidemoktatik uygulamaları savunmaktan başka amacı yok. Küfür ve hakaretleri konuşmalarından çıkarınca bunlardan geriye bir şey kalmıyor. Tehdit ediyor, yetmiyor Celal Adan'ı savunuyor. İnsanın ağzına alamayacağı sözler için Bahçeli 'İsabetli sözlerdir' diyor. Biz böyle bir grup başkanvekilini tanımıyoruz. Haddinizi bilin. Sizin arkanızda mafyalar olabilir, bizim arkamızda halk var."

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu'nda HEDEP'li Sırrı Sakık ile tartışma yaşayan Celal Adan, mikrofonun kapalı olduğunu düşünerek küfür etmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Celal Adan'a sahip çıkarak "Geçtiğimiz hafta TBMM'de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye hak ettiği cevabı yüreklice veren Meclis Başkanvekilimiz ve İstanbul Milletvekilimiz sayın Celal Adan'ın isabetli sözleri bizim sözümüzdür. Sayın Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir, saldırılar, istifa çağrıları ve hakaretler ayaklarımızın altındadır" dedi.