Meclis'te 'adaylık' atışması: Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'te bütçe üzerinde yaptığı konuşma sırasında “Aday ol” diye seslenen AK Partili milletvekillerine, “Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi? Kim söyledi?” diye karşılık verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Çok müjdeli bir konuşma oldu. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı” yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bütçe üzerinde yaptığı konuşmada, “İlk seçimlerde demokrasiyi getireceğiz, ilk seçimlerde adaleti getireceğiz, ilk seçimlerde liyakati getireceğiz, ilk seçimlerde alın terinin ne kadar değerli olduğunu bütün dünyaya anlatacağız, ilk seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti devletini Londra'daki tefecilerden kurtaracağız; herkesin bunu bilmesi lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine AK Parti sıralarından milletvekilleri, “Aday olabilecek misin?”, “Aday ol, aday!” diye seslendi.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Değerli arkadaşlarım, hangi noktaya geldiniz? Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi? Kim söyledi?” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini CHP milletvekilleri "Bravo" sözleriyle alkışlarken Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Ben ne istiyorum? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum, demokratik, halkçı, parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben tehdit edildiğim zaman mal varlığımla "Aramazsanız, incelemezseniz, şerefsizsiniz" diyen bir siyaset istiyorum. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir kültürden gelmiyorum, ben siyaseti halka ve hakka hizmet eden bir anlayıştan geliyorum. Ben hiçbir zaman, hiçbir yerde haram lokmaya el uzatmadım, kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemedim. Her zaman, her yerde adaletten yana oldum, adaleti her yerde savundum. Benim varlığımla beni tehdit edenlerin arkasında selam durmadım.”

BAHÇELİ: ÇOK MÜJDELİ BİR KONUŞMA OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bütçe görüşmelerine verilen arada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasıyla ilgili soru üzerine, “Çok müjdeli bir konuşma oldu. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı” dedi.

KURTULMUŞ: BUGÜN ÜMİTLİ BİR ŞEY DUYDUM, KILIÇDAROĞLU ADAY OLABİLECEĞİ SİNYALİ VERDİ

Bütçe görüşmelerinde AK Parti grubu adına konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, erken seçim iddialarını değerlendirdi, “Her muhalefet partisi erken seçim ister. Demokraside bu da önemli bir şeydir ancak Türkiye'de erken seçimin rasyonel şartları ve siyasi şartları yoktur. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı millî konularda kararlılıkla yoluna devam etmektedir. İnşallah 2023'te yapılacak seçimlerde de Recep Tayyip Erdoğan bu milletin helal oylarıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilecek” dedi.

Sözleri AK Parti grubunda alkışlanan Kurtulmuş devamında, “Bugün yalnız ümitli bir şey duydum Sayın Kılıçdaroğlu'ndan, 2023 seçimlerine aday olabileceği sinyalini verdi. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu 2023 seçimlerinde aday olur ya da Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir arkadaş aday olursa dostlarıyla birlikte de iktidar olursa ağzımızı açıp bir şey söylersek namerdiz. Biz demokrasiye sonuna kadar saygılıyız, demokrasinin de en iyi şekilde işlemesinden yanayız. Ancak Türkiye demokrasisinde seçilmişlere saygı duymak da demokrasiye inanmak kadar zaruri bir şeydir” dedi.

OKTAY: CHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI BELLİ OLDU, HAYIRLI OLSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bütçe görüşmelerinin sonunda eleştirilere yanıt verdi. Oktay Kılıçdaroğlu’nun "İlk seçimde nasıl tıpış tıpış yolcu edileceğinizi göreceksiniz" sözlerine, “Biz on sekiz yıldır her seçimden sonra nasıl tıpış tıpış gidildiğini çok gördük. Ama bu vesileyle de CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı da belli oldu bugün, hayırlı olsun” yanıtı verdi. Oktay, "Türkiye'nin 2002 yılından 2020 yılına kadar geçen on sekiz yıllık dönemde her alanda daha kötüye gittiği" ifade edildi. Biz de zaten Türkiye'nin on sekiz yılda nereden nereye geldiğini hep rakamlarla anlatıyoruz. Ama bizim ülkemizin gelişmişliğiyle ilgili sözlerimizin asıl şahidi rakamların ötesinde hayatın pratikleridir” dedi. (DUVAR)