Meclis Kütüphanesi’nin bir kısmı yer sorunu sebebiyle taşınıyor

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Meclis Kütüphanesi’nin bir kısmının boşaltılması hakkında soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphanesi’nin bir kısmı Meclis’te yaşanan yer sıkıntısı nedeniyle boşaltılıyor.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Yer sıkıntısı yüzünden ilk gözden çıkarılan yerin TBMM Kütüphanesi olması çok acı ve maalesef okumaya verilen değerin kanıtı. Meclis kütüphanesinin tarihi dokusunu bozacak şekilde süreli yayınlar odası ve milletvekili okuma salonları boşaltıldı” dedi.

Kütüphane için özel olarak tasarlanmış bir alanı bozmanın kitaplara düşman bir zihniyetin ürünü olabileceğini kaydeden İlgezdi, Meclis Başkanlığına sunduğu önergeade şu sorulara yanıt aradı:

- Ülkemizin en değerli kütüphanelerinden olan TBMM Kütüphanesinin tarihi dokusunun bozularak küçültmesi ile başka birimlere yer verilmesi kararı nerede, hangi gerekçe ile alınmıştır?
- Tarihi TBMM Kütüphanesi dışında oda tasarrufu yapacak yer bulunamamış mıdır?
- Süreli yayın ve okuma salonları başka bir alanda oluşturulacak mıdır?
- Süreli yayın ve okuma salonlarındaki envanter ne olmuştur?
- Meclis Başkanının plan bütçede bahsettiği içinde kütüphanenin de olacağı bina inşa edildiğinde TBMM Kütüphanesi tamamen mi taşınacaktır? Bu planlamalar yapılırken kütüphanedeki uzmanlardan görüş alınmış mıdır?
- Kütüphanenin altının otopark sorunun çözmek için personel otoparkı yapılacağı söylentileri mevcuttur. Böyle bir durumda kütüphane depolarının taşınması nasıl mümkün olacaktır?