Meclis, Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi görüşmesini erteledi

Meclis, HDP Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin devamsızlık nedeniyle düşürülmesini gündeme aldı. Görüşme ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin tezkere Meclis gündemine alındı. Güzel’in milletvekilliğinin ‘devamsızlık’ nedeniyle düşürülmesi görüşülecek.

PKK'li bir kişi ile fotoğrafları basına yansıdıktan sonra dokunulmazlığı kaldırılan ve tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki tezkere Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Güzel’in beşi haziran ayında olmak üzere genel kurulun altı birleşimine özürsüz veya izinsiz katılmadığı tespit edildi. Bunun üzerine toplanan Karma Komisyon, milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin rapor hazırladı. Söz konusu rapor Meclis Başkanlığı tarafından tezkere olarak gündeme alındı.

HDP’nin tezkereyle ilgili savunma hakkı var. HDP’li bir milletvekili Güzel adına yaklaşık 2 saat süren bir savunma yapması bekleniyor. Savunmanın ardından Genel Kurul’da oylama yapılacak. Milletvekilliğinin düşürülmesi için üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyu gerekiyor.

Danışma Kurulu'nda grup başkanvekillerinin yaptığı görüşme sonrasına milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin görüşme yarına ertelendi. HDP'nin savunma için hazırlık yapacağı öğrenildi. (DUVAR)

Etiketler Semra Güzel hdp