MEB’in dağıttığı tabletlerin kayıt dışı çıktığı iddiası Meclis'te

HDP Milletvekili Rüştü Tiryaki, MEB’in "FATİH Projesi" kapsamında öğrencilere dağıttığı tabletlerin kayıt dışı çıktığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından eğitim-öğretimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve okullarda teknoloji kullanımının artırılması amacıyla hayata geçirilen “FATİH Projesi” (Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi)” kapsamında öğrencilere dağıtılan tabletler IMEI kaydının bulunmaması nedeniyle kapanmaya başladı.

HDP Batman Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mehmet Rüştü Tiryaki, MEB tarafından öğrencilere dağıtılan tabletlerin kayıt dışı olması nedeniyle kullanıma kapanmasını Meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

‘TABLETLERİN KAYIT DIŞI OLARAK NİTELENDİRİLMESİNİN NEDENİ NE?’

Tablet temin edilen öğrencilere “IMEI numaralı cihazınızın kaydı bulunmamaktadır. Cihazınız 120 gün içerisinde kapanacaktır” mesajının geldiğini belirten HDP’li Tiryaki, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan şu soruların yanıtını talep etti:

-FATİH Projesi kapsamında bugüne kadar dağıtılmış olan tablet sayısı kaçtır?

-Dağıtılan tabletlerden kaçı “kayıt dışı” olması sebebiyle kapanmıştır?

-Tabletlerin bir kısmında hiçbir sorun yaşanmazken bir kısmının “kayıt dışı” olarak nitelendirilmesinin nedeni nedir?

-Proje kapsamında hangi marka ve modellerde tablet dağıtılmıştır? “Kayıt dışı” olarak bildirilen tabletlerin bu marka ve modellere göre dağılımı nedir?

-Dağıtımı yapılacak tabletlerin tedarikçi firma ya da firmaları hangi usule göre belirlenmiştir?