MEB’den 'Mühendisler de atanamıyor' açıklaması: Bağlamından koparıldı

Ataması yapılmayan öğretmenlerle görüşen Bakan Özer'in "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" ifadeleri sonrası MEB'den açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ataması yapılmayan öğretmenlerle ilgili söylediği, "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" ifadelerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklama yapıldı.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nin açıklamasında, "Bakanımız incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Öğretmenlerle bakan arasında geçen ifadenin "özel" olduğu ifade edilen açıklamada, "Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir. Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020’ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır. Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Öğretmenler, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Mahmut Özer'in eğitim ve öğretim yılının açılışı için düzenlenen törene katıldığı Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'ne gitmişti. Öğretmenler burada hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Bakan Özer ile görüşmüştü.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre orada olan ve ismini paylaşmak istemeyen bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni görüşmede Bakan Özer'in kendilerine ‘Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim' dediğini söylemişti. Bakan aynı zamanda "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise haberin gündem olmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların" demişti. (HABER MERKEZİ)