MEB, 'Mobbinge uğradım' diyerek intihar eden öğretmenin dosyasını kapattı: 'Mobbing yok'

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, mobbinge uğradığını anlatarak intihar eden öğretmen Saadet Harmancı'nın dosyasını 'Mobbing yok' diyerek kapattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözleşmeli olarak Afyon’dan Gaziantep’e atanan 25 yaşındaki Türkçe Öğretmeni Saadet Harmancı, okul müdürü ve müdür yardımcısı tarafından kendisine mobbing uygulandığını  belirterek intihar etti. Saadet Harmancı 10 Kasım 2019'da yaptığı paylaşımda “Öğrencilerim haklarını helal etsinler. Gözüm gibi baktım hepsine. Üzülmesinler, ben yapamadım mobbinge uğramaktan. Allaha emanetsiniz canım öğrencilerim, hep iyi hatırlayın beni. Her gün pamuk ipliğinize bağlısınız sözünden bıktım usandım” ifadesini kullandı. 

Evrensel'den Ramis Sağlam, Saadet Harmancı'yı ölüme götüren süreçle ilgili dosyanın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişleri tarafından “Mobbing yoktur” denilerek kapatıldığı bilgisini aktardı. 

Eğitim Sen Afyon Şube Başkanı Ender Karaaslan, Saadet Öğretmen’in mobbing dosyasının MEB tarafından kapatılmasını üzülerek öğrendiklerini söyledi. Karaaslan “Dosyanın bu şekilde kapatılması hem bizi hem de kamu vicdanını derinden yaraladı” dedi. Güvencesiz çalıştırmanın yaygınlaşmasının sonucu mobbingin ortaya çıktığına işaret eden Karaaslan “Mobbing bireysel gibi görünse de sistematik bir uygulama. Mobbing karşısında da örgütlü bir tutum alarak birleşik mücadeleyi güçlendirilmeliyiz. Ancak bu şekilde yaşanan sorunların çözüme kavuşacağını biliyoruz” dedi.

Dönemin CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, sözleşmeli Öğretmen Saadet Harmancı’nın mobbing sebebiyle yaşamını yitirmesinin ardından konuyu Meclis gündemine taşımıştı. Sözleşmeli öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Kaplan, “Yöneticileri tarafından baskı altında çalışmak zorunda bırakılan öğretmenlerimizi intihar edecek kadar çaresiz bırakan bu istihdam şekline son verilmeli” çağrısında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)