McConnell: Kongre'yi basan çeteyi Trump kışkırttı

ABD'de Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Kongre binasına saldıran Donald Trump taraftarlarının 'yalanlarla beslendiğini' söyledi. Trump'ın Kongre baskınını 'kışkırttığını' aktaran McConnell, "Çete yalanlarla beslendi. Başkan ve diğer güçlü kişiler tarafından kışkırtıldılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Başkan Donald Trump'ın 6 Ocak günü Kongre'ye düzenlenen baskını 'kışkırttığını' söyledi. Senato’nun açılış oturumunda konuşan McConnell, "[Kongre'yi basan] Çete yalanlarla beslendi. Başkan ve diğer güçlü kişiler tarafından kışkırtıldılar" ifadelerini kullandı. 

'GÜVENLİ BİR TÖREN OLACAK'

ABD'nin 46'ncı başkanı seçilen Joe Biden'ın yemin töreninin 'güvenli ve başarılı şekilde yerine getirileceğini' söyleyen McConnell, Senato'da düzenlenecek azil duruşmasının ne zaman yapılacağına dair bir karar verilmediğini aktardı.

Kongre baskını sonrasında 'ayaklanmayı teşvik etmekle' suçlanan Trump, geçtiğimiz hafta Temsilciler Meclisi tarafından azledilmişti. ABD tarihinde ikinci kez azledilen ilk başkan olan Trump'ın azil duruşmasının Biden'ın göreve gelmesinin ardından yapılacağı duyurulmuştu. McConnell, "Seçilmiş başkan Joe Biden önümüzdeki hafta yemin edip göreve başlamadan önce adil ya da ciddi bir yargılama sürecinin tamamlanması imkanı yoktur. Bu benim verdiğim bir karar değil, bu bir gerçek" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)