MB Başkanı Kavcıoğlu: Dolarda yükselişin sürmesi için neden yok

MB Başkanı Kavcıoğlu, uyguladıkları politikanın enflasyonu tek başına indirmeye yeterli olmadığını, gıda fiyatları için sadece MB'nin değil tüm kesimlerin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, dolarda yaşanan yükselişi Amerikan Merkez Bankası'na bağladı ve "Yükselişin sürmesi için neden yok" dedi. 

Kavcoğlu T24'ten Barış Soydan'a değerlendirmeler yaptı. Soydan'ın yazısı özetle şöyle:

"Kavcıoğlu, eylül ayında dolarda yaşanan yükselişin yarısından fazlasının Amerikan Merkez Bankası kararları ve Amerikan Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla ilişkili olduğunu düşünüyor.

Karar sonrasında Türkiye'den bir miktar yabancı sermaye çıkışı yaşandığını, bu tutarın 2 milyar dolar civarında olabileceğini kaydediyor.

Bununla birlikte dolarda hızlı bir yükseliş için zemin olmadığı düşüncesinde. Buna iki gerekçe gösteriyor: Cari açıktaki azalma ve TL mevduatlardaki artış...

'GIDA ENFLASYONU SADECE PARA POLİTİKASIYLA ÇÖZÜLMEZ'

... Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın para politikasının enflasyonu tek başına indirmeye yeterli olmadığını, özellikle gıda fiyatlarına para politikasının etki etmesinin çok zor olduğunu belirtiyor. Enflasyonla mücadeleyi sürdüreceklerini ama özellikle gıda fiyatları için sadece Merkez Bankası'nın değil tüm kesimlerin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söylüyor... (HABER MERKEZİ)

* Barış Soydan'ın yazısının tamamını okumak için: T24.com.tr