Master ve doktora öğrencilerine aylık 1 liraya ev

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde öğrenim gören master ve doktora öğrencileri kampüs içindeki evlerde aylık 1 liraya kalıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), başarılı lisansüstü öğrencileri için öğrenci köyü kurdu.

Hayırsever bağışlarıyla kampüsün deniz gören kısmında yapılan ve geçen ay açılan evlerle ilgili konuşan İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, araştırma üniversitelerinin en önemli itici gücünün master ve doktora yapan lisansüstü öğrencileri olduğunu söyledi.

Baran, kasım ayında köyün ilk etabındaki 5 binanın açıldığını, 20 lisansüstü öğrencisinin yaşamaya başladığını aktararak, "Bunların içinde 1+1, 2+1 ve 3+1 evlerimiz var. Burada kalan master-doktora öğrencilerimizin bir kısmı üstün başarı odaklı. Bir kısmı ise ekonomik ya da ailevi nedenlerle ihtiyacı olan öğrencilerimiz. Türkiye'de ve belki dünyada örneği olmayan bir yaklaşımla sadece valizlerini alarak kampüs içinde ve doğayla iç içe bir ortamda kalıyorlar, aylık ödedikleri kira ücreti de 1 TL'dir" diye konuştu.

Öğrencilerin barınma bedelini duyduğunda şaşırdığını aktaran Baran, "1 lirayı duyunca gülümsüyorlar. Bazen de 1'i 1000 ile karıştırıyorlar. 1 lira sembolik bir rakam. Bizim öğrencilere duyduğumuz sevginin, gösterdiğimiz sempatinin bir göstergesi. Tabii ki çok mutlu oluyorlar" dedi. 

Etiketler master doktora