Maske zorunluluğunu aşamalı olarak kaldırma planı

Açık havada maske zorunluluğunun tamamen kaldırılması, toplu taşıma ve kapalı alanlarda ise bahar aylarıyla birlikte bireysel tercihe bırakılacağı belirtiliyor.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hafta salgının gidişatına ilişkin bir açıklama yapacağını duyurarak, "Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz" dedi. Bu açıklamayla birlikte maske zorunluluğunun aşamalı olarak gevşetileceği iddiası gündeme geldi. 

Önümüzdeki günlerde maske kullanımına ilişkin yeni kararlar alınacağı belirtiliyor. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre şehir içi ve şehirlerarası toplu taşımalar ile kapalı alanlarda maske zorunluluğu bir süre daha devam edecek. Ancak bahar aylarından itibaren bu tedbirin bireysel tercihe bırakılacağı belirtiliyor. Açık havada ise maske mecburiyetinin tamamen kaldırılacağı ifade ediliyor.

DAHA AZ TEST YAPILACAK

Türkiye’de bir süredir, pozitif vakaların temaslılarına karantina zorunluluğu uygulanmıyor ve belirtisizlere test yapılmıyor. Önümüzdeki süreçte bu uygulamanın yanısıra sadece ‘hasta’ olarak nitelendirilenlere test yapılmasının da tartışıldığı ifade ediliyor. 

Etiketler korona maske aşı