Marvel'ın grafik tasarımcısı John Romita Sr. hayatını kaybetti

"The Amazing Spider-Man" ve "The Punisher" ile tanınan grafik tasarımcı John Romita Sr. 93 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marvel'ın ikonik sanatçılarından John Romita Sr., 93 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölümünü oğlu John Romita Jr. sosyal medya hesabından duyurdu.

John Romita Jr. paylaşımında "Bunu içim buruk bir şekilde söylüyorum, Babam John Romita bu pazartesi sabahı uykusunda huzur içinde öldü. O, sanat dünyasında bir efsaneydi ve onun izinden gitmek benim için bir onurdur" ifadelerini kullandı. 

Ntv'nin aktardığına göre, DC Comics’in kreatif direktörü Jim Lee de Romita’nın oğlunun paylaşımına, "Babanızın birçok nesil hayran ve yaratıcıya ilham veren ve onları eğlendiren harika, çok yetenekli bir ressam ve sanatçı olduğunu söylemeye gerek yok. Ama benim için o bundan daha fazlasıydı. Baban, anlayışlı tavsiyeleri otuz yılı aşkın kariyerimin tamamında bende kalan inanılmaz bir rol modeldi" yazdı. 

JOHN ROMITA SR. KİMDİR?

1930 yılında Brooklyn'de doğan John Romita Sr. özellikle Marvel için yaptığı işlerle tanınıyordu. DC Comics için de çalışmıştı.

En bilinen işi "The Amazing Spider-Man" oldu. Steve Ditko'dan 1966'da devraldığı çizgi romanı zirveye taşıdı. Ancak ilerleyen zamanda Stan Lee ile tartışan Romita Jr. bu seriyi bıraktı. Sanatçı ayrıca The Punisher'la da tanınıyordu.