Marvel ve DC Comics çizeri George Perez öldü

DC Comics ve Marvel gibi çizgi romanlarda imzası bulunan çizer George Perez öldü. Sanatçı, geçtiğimiz yıl pankreas kanserine yakalanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Wonder Woman” ve “Crisis on Infinite Earths” gibi çizgi romanları kaleme alan çizgi roman sanatçısı George Perez, 67 yaşında öldü. Perez'e daha önce pankreas kanseri teşhisi konmuştu.

Perez'in kişisel Facebook sayfasında yapılan bir paylaşımda, "Hepimiz çok üzülüyoruz ama aynı zamanda hayatımıza getirdiği neşe için de inanılmaz derecede minnettarız. George'u tanımak onu sevmekti; o da aynı şekilde severdi. Şiddetle ve tüm kalbiyle... O olmadan dünya çok daha az canlı. Hepinizi sevdi. Gönderilerinizi duymayı, gönderdiğiniz çizimleri ve yaptığınız övgüleri görmeyi çok severdi. Pek çok kişiye bu kadar neşe getirdiği için derinden gurur duyuyordu" ifadeleri kullanıldı. 

Perez, 1980 yılında okurlarla buluşturduğu The New Teen Titans ile birlikte tanınmaya başlasa da en önemli serisi DC evrenini baştan yaratan Crisis on Infinite Earths olmuştu. Marvel okurları ise George Pérez’i 1970’li yıllarda başlayan ve Kurt Busiek’in yazdığı Avengers serisi ile tanıyordu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)