Martin Scorsese, Papa'yla görüştü: İsa'yı anlatan yeni film geliyor

İtalya'da Papa Francis ile görüşen yönetmen Martin Scorsese, İsa hakkında bir film yapacağını açıkladı. Scorsese "Filmi çekmeye başlamak üzereyim" diyerek bunun sıradaki filmi olabileceğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Goodfellas", "Taxi Driver", "The Wolf of Wall Street" ve "The Irishman" gibi yapımlarla tanınan yönetmen Martin Scorsese, son filmi "Killers of the Flower Moon"un 76. Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapmasının ardından İtalya'da Papa Francis ile görüştü ve İsa hakkında bir film yapacağını duyurdu.

Beyazperde'nin Variety'den aktardığına göre, cumartesi günü Vatikan'da düzenlenen "Katolik Hayal Gücünün Küresel Estetiği” başlıklı bir konferansa katılan yönetmen, "Papa'nın sanatçılara yaptığı çağrıya, bildiğim tek yolla yanıt verdim: İsa hakkında bir film hayal ederek ve bir senaryo yazarak" dedi. Scorsese ayrıca "Filmi çekmeye başlamak üzereyim" diyerek bunun sıradaki filmi olabileceğini öne sürdü.

Scorsese, La Civiltà Cattolica dergisi ve Georgetown Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansın öncesinde eşi Helen Morris ile birlikte Papa Francis ile kısa bir özel görüşme gerçekleştirdi. Dini dergi La Civiltà Cattolica'nın editörü Antonio Spadaro, yayının internet sitesinde, Scorsese'nin konuşması sırasında filmlerine göndermeler ve kişisel anekdotlar arasında gidip geldiğini söyledi ve "Kutsal Baba'nın 'İsa'yı görmemize izin verme' çağrısının kendisini nasıl etkilediğini" açıkladığını belirtti.

Scorsese konferansta 1988 tarihli "The Last Temptation of Christ" filminden ve "İsa figürü hakkında yaptığı araştırmanın bir sonraki adımı" olarak gördüğü zulüm hakkındaki daha küçük ölçekli 2016 draması "Silence"tan da bahsetti. 

Etiketler Martin Scorsese papa