Marsilya'da Yeşil Sol Parti ve MHP seçmenleri arasında çatışma

1 Mayıs’ta Marsilya'da oy kullanmaya gelen Yeşil Sol Partililer ile MHP'liler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 4 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Fransa'da oy kullanma işleminin 5'inci günü olaylı geçti. 1 Mayıs’ta Marsilya'da oy kullanmaya gelen Yeşil Sol Partililer ile MHP'liler arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 4 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı; 2 kişi Fransız polisi tarafından gözaltına alındı.

OY KULLANMA İŞLEMİNE ARA VERİLDİ

VOA Türkçe'den Arzu Çakır'ın aktardığına göre ilk olay, Parc Chanot yakınlarındaki Marsilya'nın 8. bölgesinde bulunan bir sandık merkezinde saat 14.30 civarında çıktı. Kavgada yaralanan dört kişi Timone hastanesine nakledildi. Polis, göz yaşartıcı gaz kullandı.  İkinci çatışma ise akşam saatlerinde patlak verdi. Günün sonunda güvenlik güçlerinin varlığına rağmen çatışmaların yaşanması üzerine polis 2 kişiyi tutukladı. Çıkan olaylar nedeniyle oy kullanma işlemine ara verildi. 

Görgü tanıklarının aktardıklarına göre, çatışmalar 1 Mayıs yürüyüşünden toplu olarak gelen bir grup Kürt gencin Kürtçe sloganlar atarak seçim kuyruğuna yaklaşması üzerine, kuyrukta bulunan MHP'li bir grup 'bozkurt' işaretiyle karşılık verdi. Bunun üzerine önce büyük bir çatışma, ardından da yer yer arbedelerin yaşandığı belirtildi.

'SLOGAN ATILMADI'

Yeşil Sol Parti temsilcisi Yusuf Şahin, olayı şöyle anlattı: "Bizim arkadaşların 1 Mayıs'tan toplu geldiği doğru ama slogan attıkları doğru değil. Bize böyle bir bilgi ulaşmadı. Her şey konsolosluğun kamerasında kayıtlı. Bizim grubu gören müşahit MHP'liler, dışarı çıkıp bizim arkadaşlara bozkurt işareti yapıyorlar, slogan atıyorlar. Bizimkiler karşılık verince olay büyüyor. Park ettikleri arabaların içinde, sopaları çıkararak bizimkilere saldırıyorlar ve kavga büyüyor, polis müdahale ediyor, yaralananlar oluyor. Ardından MHP'liler gidiyor, Marsilya dışından adam toplayıp geliyorlar ve yeniden kavga çıkıyor. Polis müdahale edince, onlar kaçıyor, bizim gençler de kovalamaya kalkıyor. Bunun üzerine bizimkilerle Fransız polisi arasında kavga çıkıyor. Bunların hepsi de konsolosluk ve polis kameralarında sabit."

SİNAN OĞAN DESTEKÇİSİ 'SANDIĞA MÜDAHALE' DEDİ

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ı destekleyen Ata İttifakı’nı temsil eden Tahsin Tek ise, 1 Mayıs eylemlerinden gelen bir grubun 'sloganlar attığını ve bunun ardından tartışma çıktığını' söyledi. Tek, "Sandığa yapılan bu tür müdahaleler kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Olaylarla ilgili Marsilya savcılığı soruşturma başlattı. Fransız makamları ise henüz bir açıklama yapmadı. (DIŞ HABERLER)