Marsilya'da patlama: Çöken binada 2 kişinin cesedine ulaşıldı

Fransa'nın Marsilya kentinde patlamanın etkisiyle çöken ve yangın çıkan binada iki kişinin cesedine ulaşıldı, en az altı kişinin halen kayıp olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın Marsilya kentinde bir binada yaşanan ve ilk belirlemelere göre 33 kişinin yaralandığı patlamada iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, patlamanın etkisiyle çöken ve yangın çıkan binanın enkazındaki arama-kurtarma çalışmaları sürerken, en az altı kişinin halen kayıp olduğu bildirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan itfaiye yetkilileri, enkazdan cesetlerin çıkarılmasının 'zaman alacağını' kaydetti. 

'PATLAMA, MUHTEMELEN GAZ SIZINTISINDAN KAYNAKLANDI'

Akdeniz liman kenti Marsilya'da 9 Nisan gecesi dört katlı bir binada yaşanan patlama ve yangının ardından çöken binada başlayan arama-kurtarma çalışmaları, gece boyunca vinç ve projektörler yardımıyla bugün sabah saatlerine kadar devam etti.

Patlamanın ardından çıkan yangın, arama-kurtarma ekiplerinin işini zorlaştırırken, ekipler, olaydan yaklaşık 24 saat sonra olayda ölen iki kişinin cesedine ulaştı. İtfaiye yetkilileri, cesetler enkazdan çıkarıldıktan sonra ilgili yargı birimlerinin hayatını kaybedenlerin kimliğini tespit edeceğini belirtti. 

Patlamanın sebebi henüz netlik kazanmadı; patlamayı soruşturan savcılar patlamanın gaz sızıntısından kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruyor.

Ne olmuştu?
Fransa'nın Marsilya kentinde 9 Nisan'da meydana gelen patlamanın ardından çöken binada çıkan yangın sonucu ilk belirlemelere göre 33 kişinin yaralandığı belirtildi.

Komşu binalara da sıçrayan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Binanın çökmesi yan binada da ciddi hasara yol açtı. Bölge sakinleri güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.

Marsilya Belediye Başkanı Benoit Payan, gazetecilere yaptığı açıklamada, enkazda can kayıplarının olmasından endişe ettiklerini belirtti. Bölge Valisi Christophe Mirmand da yangının gaz kaçağından kaynaklandığı ihtimali üzerinde durduklarını ifade etti. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. (DIŞ HABERLER)