Marmaris'teki yangın büyüyor, havadan müdahale durduruldu

Muğla Marmaris'teki Amazon Koyu'nda orman yangını çıktı. Alevler, rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Çevre illerden takviye ekipler yangın bölgesine sevk edilirken havadan müdahale durduruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marmaris Amazon Koyu'nda kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda, saat 20.00 sıralarında yangın çıktı.

Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı.

DHA'nın haberine göre alevlerin Otluk Koyu istikametine hızla ilerlediği belirtildi. Yangına ilk etapta 5 helikopter ile müdahale edilirken, kara ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

HAVADAN MÜDAHALE SONA ERDİ

Kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda çıkan yangına helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı. Muğla orman ekipleri yangına müdahale ederken, bölgeye İzmir, Antalya ve Denizli'den de çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi. Rüzgârın da etkisiyle hızla büyüyen yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

BAKAN KİRİŞCİ: TÜM KURUMLARIMIZLA TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

Bu arada Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaras'teki ormanlık alanda saat 20.02'de başlayan yangına ilk müdahalenin 20.10'da yapıldığını bildirdi.

Kirişci, sosyal medya hesabından Marmaris'te başlayan orman yangınına ilişkin paylaşımda bulundu.

Söz konusu yangını "Yangın Yönetim Merkezinden" takip ettiklerini belirten Kirişci, "Yangın 20.02'de başladı. 20.10'da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor" ifadesini kullandı.

OKTAY: YİNE BİR FELAKETLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesini talep ediyoruz" dedi.

Oktay şunları kaydetti: "Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz."


Mehmet Oktay yangına ilişkin yaptığı ikinci paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz."

MSB: AKSAZ DENİZ ÜSSÜ'NDEN ARAÇ VE PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı Muğla Valiliği'nin talebi üzerine alevlere müdahale için Aksaz Üs Komutanlığı'ndan su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile personel görevlendirildiğini duyurdu. 

4 İLDEN AFAD EKİPLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Marmaris'teki yangına müdahale için 4 ilden ekiplerin görevlendirildiğini, 4 ildeki ekiplerin de teyakkuz haline geçirildiğini duyurdu.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirildi, Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekipleri de teyakkuz haline geçirildi. 

BÖRDÜBET'TE TAHLİYELER BAŞLADI

Alevlerin orman içindeki yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Bördübet mevkisinde bulunan 30 evde tahliye işlemleri başlatıldı.

Evleri gezen jandarma ve polis ekipleri, vatandaşların dumandan ve yangından etkilenmemeleri için evlerini boşaltmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Vatandaşlar evlerini ve ahırlarda bulunan hayvanlarını boşaltmaya başladı. (HABER MERKEZİ)