Marmara'yı 'öldüren' müsilajla ilgili Çevre Bakanlığı 'harekete' geçti: Çalıştay yapılacak

Haftalardır günden güne artan, Marmara'nın tamamına yakınını etkisine alan ve uzmanların 'ölünün çürümesi' dediği deniz salyasına karşı Çevre Bakanlığı 4 Haziran'da 'çalıştay' düzenleme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Marmara Denizi’nin ekosistemini çok ciddi biçimde tehdit eden, İstanbul civarında başlayıp Yalova ve ardından Bandırma ve Erdek'e kadar ulaşan müsilaja (deniz salyası) karşı Çevre Bakanlığı da "harekete geçmeye" hazırlanıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara'daki deniz salyası sorunuyla ilgili 4 Haziran'da çalıştay düzenleyecek. 

6 HAZİRAN'DA 'EYLEM PLANI' AÇIKLANACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin mavi vatanlarını tehdit eden önemli sorunlardan birisi de Deniz Salyası (Müsilaj). Marmara Denizinde görülen ve hepimizi derinden etkileyen çevresel soruna da yine hep birlikte-ortak akılla-çözüm üreteceğiz. Temelde Müsilaja yol açan 3 neden öne çıkıyor; Küresel ısınmanın yol açtığı deniz suyu sıcaklığındaki yükselme, denizdeki durağanlık ve kirlilik" dedi. 

Bakanlık olarak 300 kişilik ekipleriyle Marmara Denizi’nde 91 noktayı, karada da tüm arıtma tesislerini ve kirlilik kaynaklarını denetlediklerini belirten Kurum şöyle devam etti: "Bu konuda belediyelerimize büyük işler düşüyor. Çözüme herkesi dâhil ederek tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran’da “Marmara Denizinde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri” çalıştayımızı yapacağız. 6 Haziran’da da “Marmara Denizini Koruma Eylem Planı”nı kamuoyuyla paylaşacağız." (HABER MERKEZİ)