Marmaray'da aktarma indiriminin kaldırılmasına karşı eylem

Marmaray’da 9 aydır uygulanan aktarma indiriminin kaldırılmasına tepki gösteren üniversite öğrencileri, durumu trendeki askılara broşür asarak protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marmaray’da uygulanan aktarma indirimi, TCDD’nin itirazı sonucu mahkeme kararıyla kaldırıldı. Öğrenci Faaliyeti söz konusu aktarma indiriminin kaldırılmasını, Marmaray'da askılara yazı asarak protesto etti. 

Öğrenci Faaliyeti sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda indirimin kaldırılmasına, "Marmaray askı eylemi: Krizin sorumlusu sizsiniz. Üniversiteliler olarak, Marmaray'da indirimli aktarmanın devletin isteğiyle kaldırılmasına karşı askı eylemi gerçekleştirdik. Krizin sorumlusu sizsiniz, faturayı halka kesmenize karşı ağzımızı kapattık diye susacak değiliz!" sözleriyle tepki gösterdi. 


Marmaray'da askılara asılan yazılarda ise, "Devletin isteği ile Marmaray'da indirimli aktarma kaldırıldı. Durak sayısı fark etmeksizin herkes 7 TL ödeyecek. Ağzımızı kapattık diye susacak değiliz" yazıyor.

Marmaray’da 9 aydır uygulanan aktarma indirimi, TCDD’nin itirazı sonucu mahkeme kararıyla kaldırıldı. İBB’nin geçen hafta UKOME’ye getirdiği aktarmanın devam etmesi yönündeki teklif, merkezi yönetim temsilcilerinin oy çokluğuyla reddedildi.

TCDD: YOLCU GİTTİĞİ DURAK KADAR ÜCRET ÖDEYECEK

Bu arada TCDD'den konuya ilişkin yapılan açıklamada "Marmaray biletlerinin ücretlendirmesi durak sayısına göre 6 kademe olarak belirlenmiş olup yolcularımız bindikleri durağa göre en kısa mesafe olan 1-7 durak arasında tam 3,50 lira, indirimli 1,70 lira, en uzak mesafe olan 36-43 durak uzaklıkta tam 7,75 lira, indirimli 3,50 lira ödemektedir. Yolcuların, ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7 lira ücret ödeneceğine dair bilgi yalan olup, yolcular gittiği durak kadar ücret ödemektedir. İBB'nin toplu ulaşıma yaptığı yüzde 35 zam kararının iptali için açtığımız davanın mahkeme süreci de takip edilmektedir" denildi. (HABER MERKEZİ)