Marmara'da batan gemi denizden çıkarılmayacak

Geçen hafta Marmara'da batan geminin mürettebatı için aramalar sürüyor. Çalışmalar bitince geminin deniz dibinden çıkarılmayacağı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marmara Denizi açıklarındayken Bursa'nın Karacabey'in 4 mil açığında batan "Batuhan A" isimli geminin mürettebatı için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Geminin eski ve maliyeti yüksek olduğu için battığı yerde kalacağı, çalışmalar bittiğinde çıkarılmayacağı açıklandı.

Arama çalışmaları kayıp 4 mürettebat için kazanın 7'nci gününde 572 personelle denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Aramalarda bugün, olaydan 128 saat sonra cenazesi çıkarılan yağcı Hüseyin Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılacak.

 

DENİZCİLERDEN ZEYNEP KILINÇ VE HÜSEYİN TUTUK'UN CENAZESİNE ULAŞILMIŞTI

Ekipler, batan gemide şu ana kadar 2 kişinin cansız bedenine ulaşabildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 17 Şubat'ta gerçekleştirdiği 2 dalışta, gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandosu dalgıçlarının 20 Şubat'ta yaptığı dalışta da gemi batmadan önce çektiği videoyu eşine gönderen Hüseyin Tutuk'un cesedi bulunmuştu.

(HABER MERKEZİ)