Marlon Brando'nun yerine sahneye çıkan Littlefeather hayatını kaybetti

Oscar ödülünü protesto eden Marlon Brando yerine 1973'te sahneye çıkan Amerikan yerlisi Sacheen Littlefeather, 75 yaşında hayatını kaybetti. Littlefeather geçen ay Akademi'nin özrünü kabul etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marlon Brando’nun 1973 yılında "Baba" (The Godfather) filmindeki rolüyle kazandığı Oscar Ödülü'nü protesto amacıyla reddetmek üzere sahneye çıkan Sacheen Littlefeather, 75 yaşında hayatını kaybetti. Bakıcısı, Littlefeather’ın dün Kaliforniya'daki evinde öldüğünü açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Marlon Brando 1973'te kazandığı Oscar ödülünü almayı reddederek ABD film sektörünü protesto etmiş ve törene Sacheen Littlefeather’in katılmasını istemişti. Littlefeather törende ırkçı söylemlerle karşı karşıya kalmış ve ABD eğlence sektöründe Amerikan yerlilerine karşı yer alan önyargıları eleştiren bir konuşma yapmıştı. 

Littlefeather, geçen ay Oscar törenlerini düzenleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin kendisinden 50 yıl sonra dilediği özrü kabul etmiş ve "Lütfen, ben öldüğümde, gerçeğinizi her savunduğunuzda, benim sesimi, milletlerimizin ve halkımızın sesini canlı tutacağınızı her zaman hatırlatın. Ben Sacheen Littlefeather olarak kalacağım. Teşekkürler" demişti. (HABER MERKEZİ)