Mariupol'da 'teslim ol' çağrısı reddedildi: İnsani koridor bugün de açılamadı

Ukrayna'nın Azak Denizi kıyı kenti Mariupol'da Rusya'nın Ukraynalı birliklere "teslim ol" çağrısı reddedildi. Kentte çatışmalar sürerken bugün de sivillerin tahliyesi için insani koridor açılamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde Rusya ordusunun kent kent saldırıları sürerken en şiddetli çatışmaların yaşandığı Mariupol'da bugün de sivillerin tahliyesi için insani koridor açılamadığı duyuruldu. 

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk bugün yaptığı açıklamada, Rusya tarafıyla bugün de insani koridorların açılması hususunda anlaşma sağlanamadığını belirtti. Vereşçuk, Telegram hesabından yaptığı açıklamada "Güvenlik nedeniyle bugün de insani yardım koridorların açılmamasına karar verildi" dedi.

'GÜVENLİ YER KALMADI'

Donbass bölgesinde Rusya yanlısı Lugansk yönetimine karşı savaşan Ukrayna Askeri İdaresi Başkanı Serhi Haidi ise Telegram hesabından bugün yaptığı açıklamada "Güvenli yer kalmadı, siviller tahliye edilmeli" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Mariupol kentinin "ele geçirildiği" ve çatışmaların yalnızca bir çelik fabrikası etrafında devam ettiğini iddia etmişti. Kentteki Ukraynalı birliklere "teslim ol" çağrısı yapan Rusya ordusuna ise karşılık verilmeye devam edildiği, teslim olunmayacağı mesajı verilmişti. Ukrayna Başbakanı "Mariupol düşmedi" açıklaması yapmıştı. (DIŞ HABERLER) 

 

Etiketler ukrayna rusya mariupol