Marilyn Monroe ile First Lady'nin 'rahatsız edici' telefon konuşması ortaya çıktı

Yıllar süren inişli çıkışlı bir ilişki yaşadıkları söylenen John F. Kennedy'yi arayan Marilyn Monroe'nun First Lady Jackie Kennedy'yle yatak odası telefonunda konuştuğu öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Public, Private, Secret' (Jackie: Açık, Özel, Gizli) kitabının yazarı J. Randy Taraborrelli, Marilyn Monroe'nun Jackie Kennedy'yle "rahatsız edici" bir telefon görüşmesi yaptığını ileri sürdü.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Taraborrelli, Monroe'nun Amerikalı şarkıcı Bing Crosby'nin Palm Springs'teki evinde yaptıkları 'kaçamaktan' sadece birkaç gün sonra, ABD'nin eski First Lady'si Jackie Kennedy'ye JFK ile konuşup konuşamayacağını sorduğunu iddia etti. Taraborrelli, Kennedy'nin yatak odasındaki kişisel telefon çaldığında cevap verdiğini ve hattın diğer ucunda Monroe olduğunu belirtti.

Birden fazla kaynakla konuşan Taraborrelli'ye göre Jackie, aile üyelerine "Marilyn'in sesinde içine işleyen unutulmaz bir nitelik olduğunu" söyledi.

MONROE SADECE 'MERHABA' DEMEK İSTEMİŞ

Monroe, Nisan 1962'de John F. Kennedy'yi aradı ve telefonu açan Jackie Kennedy'ye "Jack evde mi?" diye sordu. Jackie, eşinin evde olmadığını söyledi ve kimin aradığını sordu. Monroe ise "Jackie'yle mi görüşüyorum?" yanıtını verdi. Kennedy "Evet" yanıtını verdiğinde Monroe, ABD Başkanı'na aradığını söyleyip söylemeyeceğini sordu. Kitapta Jackie Kennedy'nin Monroe'ya "niçin aradığını" sorduğu ve Monroe'nun da "özel bir şey olmadığını söylediği belirtiliyor. Buna göre Monroe, sadece "Merhaba" demek istemiş.

Jackie Kennedy'ninse mesajı ileteceğini söyleyerek telefonu kapattığı ileri sürülüyor.

'ARAMA KENNEDYLERİN YATAK ODASINDAKİ TELEFONA YÖNLENDİRİLMİŞ'

Taraborrelli'nin kitabında, Jackie Kennedy'nin annesine aramanın "itici" olduğunu ve Monroe'nun sesinin "üzgün" geldiğini ve bunu "rahatsız edici" bulduğunu söylediği iddia ediliyor. Kitaba göre arama özel bir numaradan yapılmış ve doğrudan Kennedylerin yatak odasındaki telefona yönlendirilmiş. Bu, ABD Başkanı'nın Gizli Servis ajanları tarafından dinlenmeyen ya da izlenmeyen tek hattıydı.

Taraborrelli kitabında olayın devamı şöyle anlatılıyor: 

Jackie asla Marilyn'e "Burayı aramaya nasıl cüret edersin?" diyecek bir tip değildi. Öyle bir kişiliği yoktu. O daha çok kibar davranıp telefonu kapatan bir tipti ve tam da öyle yaptı.

"Eğer Elizabeth Taylor ya da başka bir film yıldızı olsaydı, çok fazla entrika olmazdı. JFK'in ilişki yaşadığı diğer kadınlardan biri olsaydı bile, yine de fazla ilgi çekmezdi" diye yazan Taraborrelli, sözlerine "Marilyn'in dokunduğu her şey her zaman ilgi çekmiştir. Jackie, Marilyn'in JFK ya da bir başkası tarafından oynanamayacak kadar savunmasız ve zayıf olduğunu düşünüyordu" diye devam etti. 

SADECE BİR HAFTASONU KAÇAMAĞI MIYDI?

JFK ile Monroe'nun hafta sonu 'kaçamağından' bahseden yazar şunları söyledi:

Gerçekten sadece bir hafta sonuydu. JFK'in o kadar çok ilişkisi vardı ki Jackie muhtemelen bunun bir hafta sonundan daha fazlası olduğunu düşündü.

Kennedy'nin Monroe'yla ilişkisi olduğuna dair söylentiler, ABD Başkanı'nın ölümünden sadece üç ay önce, 19 Mayıs 1962'de Madison Square Garden'da 45. yaş günü için verdiği performansla gündeme gelmişti. 

Ancak dönemin ABD Başkanı John F. Kennedy'nin ikonik aktrisle yıllar süren inişli çıkışlı bir ilişki yaşadığı söyleniyordu. Yazar ise ikili arasındaki cinsel ilişkinin yalnızca 24 Mart 1962'de gerçekleştiğini öne sürüyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)