Mardin’de DEDAŞ gerginliği: Tarla ateşe verildi

Mardin Mazıdağı'nda jandarma eşliğinde trafoları sökmek isteyen enerji şirketi çalışanlarına köylüler tepki gösterdi. Jandarma 3 kişiyi gözaltına aldı, trafonun bulunduğu tarla ateşe verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Mazıdağı ilçesinde 'ödenmemiş borç' gerekçesiyle alınan mahkeme kararıyla trafoları sökmek isteyen DEDAŞ ekipleri ile köylüler arasında arbede çıktı. Müdahale sırasında bölgede anız yangını çıkarken, jandarma en az 3 köylüyü gözaltına aldı.

DHA'nın haberine göre DEDAŞ, Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Ekinciler ve Karataş mahallelerinde 'ödenmemiş tarımsal elektrik borcu bulunduğu' gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Mahkemeden mahallelerdeki 6 trafonun sökülmesi yönünde karar çıktı. Jandarma ekipleri ve avukatlarla bölgeye giden DEDAŞ ekipleri, 5 trafoyu söktü. Sonuncusu için Ekinciler Mahallesi’ne giden enerji şirketi çalışanlarıyla, işlemi engellemek isteyen köylüler arasında arbede çıktı. Jandarma köylülere müdahale etti. 

Bu sırada trafonun da içinde olduğu ve hasadı yapılmış tarlada anız ateşi yakıldı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayıldı. Yangın, ihbarla olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Jandarmanın en az 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler DEDAŞ Mardin trafo