Mardin Valiliği'nden Adem Kara’nın öldürülmesiyle ilgili açıklama: Polisin ayağı takıldı

Midyat'ta polis kurşunuyla ölen Adem Kara ile ilgili valilikten açıklama geldi. Valilik, polisin ayağının taşa takılıp silahının ateş aldığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin’in Midyat ilçesinde 1 Eylül'de, polisler tarafından açılan ateşte 21 yaşındaki Adem Kara hayatını kaybetti.

Mardin Valiliği, olayla ilgili üç gün sonra yaptığı açıklamada polisin Kara’yı kovalarken ayağının kaldırım taşına takılması sonucu silahın ateş aldığını söyledi.

Valilikten yapılan açıklamada, 1 Eylül'de İlçe Asayiş Büro Amirliği görevlilerince, Sanayi Mahallesi Cizre Caddesi'nde çalışma yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çalışma sırasında Adem Kara ekiplerimizden kaçmaya çalışmış, bunun üzerine personelimiz tarafından havaya ikaz atışı yapılmıştır. Şahsın kaçmaya çalışmaya devam etmesi üzerine personelimiz takibe başlamış, bu sırada kaldırım taşına ayağının takılması sonucu silahı ateş almış ve Adem Kara yaralanmıştır. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Kara, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Adem Kara'nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

NE OLMUŞTU?

Mardin’in Midyat ilçesi Işıklar Mahallesi’nde kurulan hayvan pazarında 1 Eylül 2022'de, adli bir suçtan dolayı daha önce cezaevine giren ve tahliye olan Adem Kara isimli genç, “kaçtığı” iddiasıyla polisler tarafından açılan ateş sonucu ensesinden vurularak ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Kara’nın cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından Kalo Mezarlığı'na defnedilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, konunun takipleri olacaklarını belirterek, "Bunların keyfi yönetimle ve askeri zihniyetle Kürt sorununa yaklaşımda güvenlikçi anlayışla doğrudan bağlantısı vardır. Bu tür fiilleri işleyen güvenlik güçleri cezasız kalacaklarına inanıyorlar. Cezasızlık politikası bu acı olayları sıklaştırıyor. Biz her alanda takipçisi olmaya çalışıyoruz. Bu olayın da aydınlığa kavuşturulması ve sorumluların yargı önünde hesap vermesi konusunda da takipçi olacağız" demişti. (HABER MERKEZİ)